Espanyol-ekspert om landsholdsvarm Braithwaite: "Han er den bedste spiller på holdet"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Espanyol-ekspert om landsholdsvarm Braithwaite: "Han er den bedste spiller på holdet"
Martin Braithwaite er ikke til at stoppe i denne sæson.
Martin Braithwaite er ikke til at stoppe i denne sæson.DAX IMAGES/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Selvom der i sommer var masser postyr omkring Martin Braithwaites fremtid, så endte angriberen med at blive i Espanyol, og det er jo gået rigtig godt efterfølgende. Danskeren kan dog allerede være fortid til sommer, hvor han muligvis kan forlade klubben kvit og frit.

Der er mange hotte danskere i Europa lige for tiden. Rasmus Højlund banker mål ind på samlebånd i Manchester United, mens Morten Frendrup brænder banerne af i Serie A.

Tager man til Spanien, er der dog en dansker, der tiltrækker en hel del opmærksomhed, og det er endda til trods for, at han spiller i den næstbedste række. 

Der er tre store catalanske fodboldklubber. FC Barcelona og Girona kæmper i toppen i LaLiga, men i den næstbedste række spiller Espanyol, og der har Martin Braithwaite taget holdet og ligaen med storm.

I denne sæson har den 32-årige danske angriber banket 16 mål i LaLiga2 på kun 25 kampe. De 16 kasser gør ham til topscorer i ligaen i en sæson, hvor Espanyol stræber efter at vende tilbage til Spaniens bedste række.

Den spanske journalist Quique Iglesias er ansat på det spanske radiomedie COPE, og han dækker Espanyol tæt, og han fortæller, at Braithwaite har en meget vigtig rolle på Espanyol-holdet.

”Han er den bedste spiller på holdet. Han er godt integreret på holdet og hans forhold til fansene og medspillerne er godt. Han er en leder, der hjælper holdet og alle kan se, at han er vital i Espanyols bestræbelser på at rykke op i LaLiga.” fortæller Quique Iglesias i et interview med Flashscore.dk.

Alt i alt kører det meget godt for Martin Braithwaite i Espanyol, men det har det bestemt ikke gjort hele tiden. 

Turbulent start

Danskeren kom til Espanyol efter to år i storebrorklubben FC Barcelona, men den første sæson var ikke god. Braithwaite scorede godt nok ti mål på 31 kampe, men det var ikke nok til at undgå nedrykning.

Braithwaite var derfor fast besluttet på, at han skulle væk fra Espanyol i seneste sommers transfervindue for blandt andet at forbedre sine landsholdschancer.

”Martin Braithwaite ville gerne væk fra Espanyol i sommer, fordi han godt ved, at det bliver svært at komme med til EM, når man spiller i den næstbedste række i Spanien.”

Angriberens transferønske blev stærkere og stærkere i løbet af sommeren, og han forlod sågar en træningslejr i juli 2023 for at presse et skifte igennem, men det lykkedes ikke. Quique Iglesias fortæller, at det var den ejeren Chen Yansheng, der stod i vejen for en transfer.

”Den kinesiske ejer Mr. Chen sagde nej til, at Braithwaite kunne skifte væk, fordi ejeren gerne ville beholde Braithwaite, så han kunne hjælpe klubben med at rykke op igen.”

Braithwaite endte med at blive i Espanyol, og selvom hans forsøg på at komme væk fra klubben gjorde flere af fansene og holdkammeraterne forargede, så er den tidligere Esbjerg-spiller blevet taget til nåde.

Kan forlade klubben gratis eller billigt til sommer

Som Quique Iglesias beskriver det, så kan det blive svært for Martin Braithwaite at komme med til EM, når han huserer i LaLiga2, men det er ikke kun en mulig plads på landsholdet, som den målfarlige angriber må ofre.

Danskeren har nemlig også været nødt til at gå voldsomt meget ned i løn efter nedrykningen.

”Martin Braithwaites årsløn lyder på cirka 1,5 millioner euro, men lige nu får han kun halvdelen af den aftalte løn. Hvis Espanyol rykker op, så kommer han til at få de resterende 50% af sin løn.” fortæller Quique Iglesias. 

Så kan man måske undre sig over, hvorfor Braithwaite ikke forsøgte at komme væk i vintertransfervinduet efter en stærk efterårssæson, men danskeren har lavet en aftale med klubben, som kan gøre ham meget attraktiv til sommer.

”Martin Braithwaite har sammen med sin agent lavet en aftale med Espanyol, der lyder på, at hvis klubben ikke rykker op i denne sæson, så kan han forlade klubben gratis til sommer. Hvis klubben dog rykker op, så har Braithwaite en frikøbsklausul på 600.000 euro (cirka 4,5 millioner kroner, red.)” siger Quique Iglesias. 

Martin Braithwaite
Martin BraithwaiteLISELOTTE SABROE/Ritzau Scanpix/AFP

Det er ikke til at vide, om Espanyol ender med at rykke op i LaLiga i denne sæson. Klubben ligger i skrivende stund nummer tre, men de stræber uden tvivl efter de to øverste pladser, der giver direkte adgang til LaLiga, mens tredje- til sjettepladsen skal spille playoffkampe om den sidste plads. 

Danskeren har kontrakt indtil 2025, så han har også muligheden for at følge klubben op i LaLiga, hvis det bliver aktuelt.

Det er heller ikke til at vide, om Martin Braithwaite er en del af den landsholdstrup, som Kasper Hjulmand udtager til sommerens EM-slutrunde. Den 32-årige esbjergenser har dog i en lang periode været en af de faste spillere på den danske landshold. Særligt under Åge Hareide, hvor han blandt andet var med til VM i 2018. 

Braithwaites bedste periode på landsholdet har dog nok været i kvalifikationen til EM 2020, hvor han noterede sig for tre mål i otte kampe.