"Det er trist og grimt": Racismeudsat senegaleser taler ud efter afbrudt spansk kamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
"Det er trist og grimt": Racismeudsat senegaleser taler ud efter afbrudt spansk kamp
Cheikh Sarr taler med medierne efter weekendens hændelse.
Cheikh Sarr taler med medierne efter weekendens hændelse.Reuters
Den senegalesiske målmand Cheikh Sarr har før hørt racistiske tilråb rettet mod sig fra tribunerne, men da en fan angiveligt kom hen til ham for at fornærme ham under en kamp i den spanske tredjebedste række sidste lørdag, besluttede han sig for, at han havde fået nok.

"Jeg greb fat i ham og spurgte, hvorfor han fornærmede mig. Min attitude var ikke aggressiv, jeg ville bare spørge ham hvorfor," sagde han tirsdag til journalister om episoden i Sestao, en arbejderby i det nordlige Spanien, som førte til, at kampen blev afbrudt.

"Andre gange kan det blive set som noget legende eller en joke. Men det var ikke tilfældet i lørdags, da det var noget forfærdeligt, han sagde ,og jeg kunne ikke stoppe mig selv. Det var meget trist og grimt, det de sagde," tilføjede han.

Kampen mellem Sarrs Rayo Majadahonda og Sestao River Club blev afbrudt i det 84. minut, efter at skænderiet først førte til, at Sarr blev udvist af dommeren, som var for langt væk til at høre de påståede fornærmelser, og derefter at hans holdkammerater forlod banen i protest.

Racisme i sport har været et varmt emne i Spanien, især efter at Real Madrids brasilianske fløjspiller Vinicius Jr, som har været udsat for flere racistiske tilråb og er en del af en kampagne mod racisme, sidste år kaldte LaLiga og Spanien for racistisk.

I lørdags støttede han igen de berørte på de sociale medier og nævnte "tre foragtelige tilfælde af racisme" alene den dag, inklusive Sarrs.

Sevillas argentinske forsvarsspiller Marcos Acuna og trænerstaben var også mål for "racistiske og fremmedfjendske fornærmelser" fra fans i en LaLiga-kamp i Getafe, sagde klubben.

Sarr sagde, at han var taknemmelig for, at Vinicius havde tagget ham på de sociale medier for at vise sin støtte.

"Hvis flere spillere sagde nej til racisme, som han gør, ville racisterne ikke have den magt, de har nu," sagde han.