Ancelotti opfordrer til nultolerance over for racistiske tilråb i LaLiga

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ancelotti opfordrer til nultolerance over for racistiske tilråb i LaLiga
Ancelotti på trænerbænken
Ancelotti på trænerbænken Reuters
Real Madrid-manager Carlo Ancelotti opfordrer til en nultolerancepolitik over for LaLigas tilbagevendende "racismeproblem" efter flere episoder med racistiske tilråb rettet mod angriberen Vinicius Jr.

Torsdag opfordrede Vinicius det europæiske fodboldforbund UEFA til at gribe ind over for påståede racistiske tilråb rettet mod ham fra Atletico Madrid- og Barcelona-fans.

Real Madrid har også indgivet en klage til statsadvokaten for had og diskrimination, oplyser LaLiga-klubben fredag.

Den brasilianske landsholdsspiller har flere gange været udsat for racistiske tilråb, mens han har spillet i Spanien, hvilket har ført til en række lokale og internationale kampagner, herunder oprettelsen af en særlig FIFA-komité mod racisme.

"Problemet er der, det mener jeg, det er. Jeg har ikke tænkt mig at ændre mening," om racisme i LaLiga, sagde Ancelotti til journalister fredag.

Vinicius blev også udsat for racistiske overgreb sidste år, da han spillede i Valencia. Flere blev arresteret efter den hændelse, og Valencia udelukkede fire personer på livstid.

"Jeg synes, Valencia reagerede meget godt efter deres episode (med racisme). Det er andre, der skal handle nu. Når vi taler om nultolerance, er det for os og for alle," sagde Ancelotti.

"Jeg synes, det er nødvendigt at handle og udrydde disse problemer. Det er meget grimme ting, som påvirker alle i vores samfund. Kriminelle (som udøver racisme) burde ikke være på gaden, de burde være et andet sted."

Brasilien spiller en venskabskamp mod Spanien på Bernabeu den 26. marts som en del af en antiracisme-kampagne til støtte for Real Madrid-angriberen.