Adam Gabriel om flotte FCM-forhold og udtagelse til landshold: Så det på Instagram

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Adam Gabriel om flotte FCM-forhold og udtagelse til landshold: Så det på Instagram
Adam Gabriel er med på seniorlandsholdet for første gang.
Adam Gabriel er med på seniorlandsholdet for første gang.Profimedia
FC Midtjylland-forsvarsspilleren Adam Gabriel var måske det mest overraskende navn i Ivan Hašeks første udtagelse til det tjekkiske landshold. Men han mener, at han er berettiget til en udtagelse, og fortalte på et pressemøde inden tjekkernes kommende kampe om, at han blev imponeret over faciliteterne ved sin ankomst til Herning. "Folk omkring klubben har dybe lommer!"

Det er ikke hverdagskost for den unge FC Midtjylland-spiller Adam Gabriel at være en del af Tjekkiets landshold. Derfor var han da heller ikke forberedt på, at han pludselig var en del af van Hašeks trup til de kommende kampe mod Norge og Armenien.

"Jeg blev måske lidt overrasket, hvis jeg skal være helt ærlig, for på der var ikke nogen omkring landsholdet, der havde været i kontakt med mig. Det gjorde det endnu mere overraskende for mig, at jeg først fandt ud af det via et Instagram-opslag. Samtidig havde jeg en lidt hård periode omkring jul, hvor jeg led af en knæskade. Og så synes jeg jo stadig, at jeg er en ret ny spiller i Danmark," siger Adam Gabriel på et pressemøde og fortsætter: 

"Så jeg tror, der er mange, der er overraskede over udtagelsen ligesom mig. Men jeg synes, at jeg har kvaliteterne. Alle, der har fulgt mig i længere tid, ved, at jeg altid udvikler mig på den ene eller den anden måde," tilføjede højrebacken, der der været i FC Midtjylland siden i sommer.

Normalt er højrebacken ikke en plads, hvor der er særlig stor chance for at spille sig på det tejekkiske landshold. Normalvis indtages den position nemlig af West Ham-stjernen Vladimir Coufal, men han er ikke blevet udtaget til de seneste kamppe grundet en bytur før den sidste EM-kvalifikationskamp mod Moldova.

Derfor håber Adam Gabriel at få spilletid i mindst én af de to kommende kampe. 

"Selv hvis man kun er på banen i fem minutter, er det noget, som ingen kan tage fra dig. Jeg er glad for overhovedet at blive udtaget. Det næste skridt er nu at få nogle minutter på banen," siger Gabriel.

Adam Gabriel måtte præsentere sig for resten af holdet som debutant.
Adam Gabriel måtte præsentere sig for resten af holdet som debutant.@ceskarepre_cz

Han tænker ikke så meget på over en mulig plads på holdet ved EM til sommer. Også fordi han fik chancen på grund af Vladimir Coufals fravær i udtagelsen. Alligevel kunne Gabriel godt forestille sig, at Coufal vender tilbage på landsholdet. Særligt nu, hvor der er kommet ny træner i Ivan Hašek.

"Vi ved alle, hvad "Vlada" Coufal er for en spiller. Vi ved, hvad der skete, men vi ved stadig, hvilke kvaliteter han har. Det er ubestrideligt. Dette er sport, og det kommer til at handle om de spillere, der har højest kvalitet," fortæller han.

På pressedagen fik Adam Gabriel også fortalt lidt om sin første tid på heden i Herning, og at han blev ret imponeret ved ankomsten til FCM. 

"Da jeg kom til Midtjylland, blev jeg overrasket over forholdene, selvom det måske ikke er en så berømt klub. Da jeg så faciliteterne og de ressourcer, der er blevet brugt på at hente spillere til klubben, tænkte jeg, at folk her har dybe lommer og ikke er bange for at have store ambitioner."

Han har også fået et bedre kendskab til både FC Midtjylland og dansk fodbold, som han mener er fyldt med teknisk dygtige spillere.

"Den danske liga er ganske speciel, spillerne er af meget høj kvalitet og teknisk begavede. Jeg er på et hold, der har de højeste ambitioner, og indtil videre klarer vi os godt. Så jeg er bestemt tilfreds," slutter Gabriel.