Eriksen bruger frustration over manglende spilletid som motivation til at træne ekstra

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Eriksen bruger frustration over manglende spilletid som motivation til at træne ekstra

Utilfreds Eriksen bruger energioverskud til selvtræning
Utilfreds Eriksen bruger energioverskud til selvtræningPhoto by Frederic J. BROWN / AFP
Det er utilfredsstillende for landsholdsspilleren Christian Eriksen, at han aktuelt befinder sig i periferien af Manchester Uniteds hold.

Fynboen har givet sin holdning til kende over for manager Erik ten Hag, men accepterer også, at andre spillere gennem de seneste måneder har stået foran i spilletidskøen i en periode, hvor holdet har fået bedre resultater.

Det siger Eriksen tirsdag i den danske landsholdslejr i Helsingør, hvor holdet er samlet forud for de forestående testkampe mod Schweiz og Færøerne.

"Jeg har set kampene og set, hvordan det er gået. Når man skifter ud på holdet og begynder at vinde, så skifter man ikke ud mere, og det har jeg respekt for. Jeg har haft samtaler med træneren om, hvordan han og jeg ser situationen".

"Jeg er ikke tilfreds med ikke at spille, men jeg ligger ikke søvnløs over det. Holdet præsterer, og jeg må respektere min rolle, som er at arbejde hårdt og fokusere på at være frisk til at kunne komme ind i hver kamp", siger Eriksen.

Han har blot spillet 78 minutters fodbold siden 1. februar. 40 af dem fik han i søndags, da Uniteds FA Cup-kamp mod Liverpool gik i forlænget spilletid.

Den begrænsede spilletid giver ham mulighed for at være ekstra flittig på træningsbanen.

"Jeg træner ekstra. Det har jeg altid gjort. Når man ikke er træt dagen efter en kamp, så træner jeg ekstra. I løbet af ugen har jeg også mulighed for at træne lidt ekstra frispark, straffespark, afslutninger, alt muligt", siger Eriksen.

Trods den begrænsede spilletid var han sikker på, at landstræner Kasper Hjulmand ville udtage ham til testkampene tre måneder før EM.

"Jeg var ikke overrasket over at blive udtaget til landsholdet. Var I?", griner Eriksen, før han bliver mere alvorlig:

"Selvfølgelig tænker jeg da over, om jeg bliver udtaget. Det er en konkurrencesport, og andre spillere gør det godt", siger han.

Samlet har han fået 1127 minutters spilletid for Manchester United i denne sæson, men langt størstedelen var før november.