Hold på hat og briller: Italiensk tophold står foran vanvittigt hårdt program

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hold på hat og briller: Italiensk tophold står foran vanvittigt hårdt program

Gian Piero Gasperini har stået i spidsen for Atalanta siden juni 2016.
Gian Piero Gasperini har stået i spidsen for Atalanta siden juni 2016.Profimedia
Bergamo-klubben Atalanta skal de kommende 10 dage spille fire fodboldkampe, tre af dem på udebane, og i det hele taget venter der et hæsblæsende program helt frem til påske for den norditalienske klub, der fredag trak det portugisiske tophold Sporting CP i Europa League.

Hvis Gian Piero Gasperini påskedag, 31. marts, har brug for bare at smække benene op, læne sig tilbage, åbne en god flaske Barolo, lytte til Eros Ramazzottis nyeste, måske endda lukke dagen med en god grappa, så skal den 66-årige ellers så intense italiener være lovligt undskyldt.

For inden da venter nemlig et helt og aldeles vanvittigt hæsblæsende program for Gasperinis Atalanta-mandskab, der fredag blev parret med portugisiske Sporting CP i næste runde af årets Europa League, startende med et udebaneopgør i Lissabon.

Tjekker man de nuværende tabeller i Italien og Portugal, kan Gasperini og Co. nemlig se frem til at møde Italiens nummer tre, Italiens nummer et, Italiens nummer fem, Portugals nummer et, Italiens nummer to og nok engang Portugals nummer et i deres kommende seks kampe.

Et program der blot bliver endnu værre af, at fire af disse skal spilles på udebane, ligesom de første fire skal afvikles på bare 10 dage, startende med søndagens opgør mod Milan på San Siro, inden Internazionale, Bologna, Sporting CP, Juventus og et returmøde mod Sporting CP venter.

Heldigvis for Gasperini mangler Bergamo-mandskabet næppe selvtillid i øjeblikket. Ikke siden 1-0-nederlaget mod netop føromtalte Bologna lillejuleaften, 23. december 2023, har Gasperinis tropper tabt en kamp.

Siden er det blevet til syv sejre i otte kampe, en af disse en udebanesejr mod netop søndagens modstandere fra Milan, da Atalanta i midten af januar slog milaneserne ud af Coppa Italia med en 2-1-sejr på San Siro.

Senest er det blevet til en overbevisende stime på fem Serie A-sejre i streg, hvor det så ofte sprudlende Bergamo-hold har scoret hele 17 mål og blot lukket to ind, det ene af disse endda på et straffespark i Atalantas 3-1-sejr over hovedstadsholdet Lazio.

Søndagens åbnende opgør i norditalienernes vilde program, udebanekampen mod Milan, er særligt vigtig for Gasperinis tropper, hvis de ønsker at fastholde håbet om en medalje i årets Serie A, for med en sejr her vil Atalanta bringe sig blot fire point efter Stefano Piolis Milano-tropper, endda med en ekstra kamp at gøre godt med for Gasperini og Co.