Redaktørens valg: Afgørelse på sensationsturnering, Carabao Cup-finale og Bayern i krise

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktørens valg: Afgørelse på sensationsturnering, Carabao Cup-finale og Bayern i krise

Chelsea og Liverpool kæmper om Liga Cup-trofæet på søndag.
Chelsea og Liverpool kæmper om Liga Cup-trofæet på søndag.AFP, Flashscore
Hver uge på Flashscore gennemgår vores nyhedsredaktører weekendens sportskalender og udvælger de begivenheder, som du simpelthen ikke må gå glip af.

Her er vores redaktørers bud på den kommende weekend.

Lørdag den 24. februar

WTA Dubai Championships finale - 14:00 CET

Det har været overraskelsernes turnering indtil videre i Dubai, hvor en lang række topseedede spillere er røget ud, efterhånden som turneringen er skredet frem, og Iga Swiatek (22) er det sidste "store navn" og stadig storfavorit til at vinde sin anden WTA-titel i 2024.

Den første topseedede, der faldt, var sidste måneds Australian Open-mester Aryna Sabalenka (25) i 32. runde , da hun sensationelt blev sendt ud af kroatiske Donna Vekic (27) 7-6, 3-6, 0-6. Det blev starten på en sand lavine af overraskende resultater.

I ottendedelsfinalen blev verdens nummer 11, Maria Sakkari (28), og verdens nummer ni, Jelena Ostapenko (26), begge slået ud. Og overraskelserne fortsatte ufortrødent i torsdagens kvartfinaler, da Australian Open-finalisten Coco Gauff (19), verdens nummer otte Marketa Vondrousova (24) og, Elena Rybakina (24) grundet en skade, alle blev elimineret.

Iga Swiatek er den eneste top 10-spiller tilbage i Dubai, men kan hun gøre arbejdet færdigt?
Iga Swiatek er den eneste top 10-spiller tilbage i Dubai, men kan hun gøre arbejdet færdigt?AFP

Det efterlader Swiatek som den eneste spiller i verdens top 10, der er tilbage i turneringen. Verdensetteren har endnu ikke tabt et sæt i Dubai og har vist sig fra sin stærkeste og mest skånselsløse side i denne uge.

Hun står over for en hård test i Anna Kalinskaya (25) i semifinalen, efter at russeren slog Gauff ud i kvartfinalen og viste flotte takter i en overlegen sejr. Men når turneringer skal afgøres, plejer Swiatek at trives, og den form, hun har vist indtil nu, gør hende svær at komme udenom.

Den anden semifinale på fredag følger Swiateks, og her står Jasmine Paolini (28) over for Sorana Cirstea (33). Begge spillere har slået hårde modstandere af højere rang for at nå så langt, men Paolini har fordelen af en ekstra dags hvile, efter at Rybakina trak sig fra torsdagens kvartfinale, før den startede.

Bayern München vs RB Leipzig - Kl. 18:30 

Bayern München har kælenavnet FC Hollywood, og hvis deres 2023/24-kampagne blev vist på det store lærred, ville den blive kategoriseret som en katastrofefilm. Desværre for dem, der holder af klubben, er vi endnu ikke nået til rulleteksterne, for selv om det nu er bekræftet, at Thomas Tuchel forlader klubben efter en katastrofal formkurve, så gør han det ikke før slutningen af sæsonen.

Og der er stor risiko for at hans panderynker bliver forværret i weekenden eftersom Bayern skal op i mod et af de stærkeste hold i ligaen i skikkelse af RB Leipzig, som viste, hvor farlige de kan være i det første opgør i Champions League mod Real Madrid.

De tabte ganske vist 1-0, men de voldte de spanske giganter store problemer, havde ni skud på mål mod modstandernes tre og skabte mere end nok chancer til i det mindste at få uafgjort.

Da Real Madrid er betydeligt bedre end Bayern i forsvaret, kan dette nemt blive en kamp, der kan blive rodet for Harry Kane og Co, især hvis Xavi Simons og Lois Openda viser sig fra deres farligste side. Skulle de lide et fjerde nederlag i træk, vil Tuchels hold være på grænsen til at opgive at vinde deres 12. Bundesliga-titel i træk og i stedet vende opmærksomheden mod at sikre Champions League.

Søndag den 25. februar

Engelsk Liga Cup-finale - Kl. 16:00

Weekendens vigtigste fodboldkamp er det første store trofæ i den engelske sæson, Liga Cuppen. Afgørelsen på Wembley kommer til at stå mellem to Premier League-hold, som har været vant til at møde hinanden i de senere år - Chelsea og Liverpool.

Ikke alene mødtes disse to i den samme finale i 2022, men de mødtes også i FA Cup-finalen det år. Liverpool vandt begge efter straffesparkskonkurrence efter målløse opgør. 

På trods af at Chelsea har været meget ustabile i de seneste halvanden sæson, er de stadig et konkurrencedygtigt hold, som på deres bedste dage kan blande sig med de bedste. Dette illustreres af det faktum, at "The Blues" spillede uafgjort med Premier League-mestrene Manchester City 1-1 så sent som i sidste weekend efter også at have spillet uafgjort med dem tilbage i november (4-4).

Chelsea har også mødt Liverpool to gange i denne sæson, hvor de spillede uafgjort i august, men tabte stort i slutningen af januar på Anfield (4-1). 

Seneste møder (FA Cup-finalen blev vundet på straffespark)
Seneste møder (FA Cup-finalen blev vundet på straffespark)Flashscore

Hvad Liverpool angår, har den forestående afgang af deres talismaniske anfører, Jürgen Klopp, givet deres sæson et ekstra formål. Der er ingen tvivl om, at Klopps beslutning om at forlade klubben har givet hans talentfulde gruppe ekstra drivkraft til at vinde sølvtøj til ære for en af de største trænerperioder i nyere historie.

Begge hold er handicappet af fravær på grund af skader. Liverpool må undvære målmanden Alisson og backen Trent Alexander-Arnold, mens Chelsea må undvære Thiago Silvas beroligende indflydelse i forsvaret.

AC Milan vs Atalanta - Kl. 20:45

Titlen er måske allerede så godt som sikret af Inter i Italien, men kampen om andenpladsen er i høj grad i live, og to af de hold, der er godt med i den kamp, mødes søndag aften. AC Milan har måske syv point mere og hjemmebanefordel, men det betyder på ingen måde, at de vil være store favoritter mod Atalanta, for holdet fra Bergamo er et af verdens mest formstærke hold lige i øjeblikket.

Atalanta er i brand
Atalanta er i brandFlashscore

De har vundet deres seneste seks kampe og otte af deres seneste ni, hvoraf en af sejrene kom på San Siro mod Rossonerri i kvartfinalen i Coppa Italia. Efter et par ret skuffende sæsoner ser de nu lige så gode ud, som da de kvalificerede sig til Champions League tre sæsoner i træk fra 2019 til 2021.

Tingene går ikke helt så godt i Milano, hvor Stefano Pioli efter en forbedret formkurve igen er under pres efter et 4-2-nederlag til Monza. De sneg sig ganske vist med i Europa Leagues ottendedelsfinaler, men med Antonio Conte lurende i kulissen vil et andet liganederlag i træk sætte den nuværende manager i en prekær situation.