EM 2024 lodtrækningsanalyse: Sådan vil turneringen forløbe ifølge verdensranglisten

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
EM 2024 lodtrækningsanalyse: Sådan vil turneringen forløbe ifølge verdensranglisten
Lodtrækningen er foretaget
Lodtrækningen er foretagetProfimedia
Vi ved nu, hvordan EM-grupperne kommer til at se ud, og derfor kan vi simulere, hvordan hele turneringen kommer til at forløbe, hvis alle kampe går, som den officielle FIFA-verdensrangliste (i skrivende stund) antyder.

Grupperne er endnu ikke helt færdige, og der er tre pladser tilbage, som skal besættes af tre playoff-vindere, men vi har givet disse pladser til det hold, der ligger højest på verdensranglisten.

Vi har gjort det samme for at afgøre, hvem de fire bedste tredjepladser, der går videre til ottendedelsfinalerne, bliver, ved at vælge de fire hold, der ligger højest på verdensranglisten, og som ikke er et af de to højest rangerede hold i deres gruppe.

Hvis hver knockout-kamp i turneringen skal vindes af det højest rangerede hold, er det sådan, Euro 2024 kommer til at forløbe.

Euro 2024-grupperne ifølge verdensranglisten
Euro 2024-grupperne ifølge verdensranglistenFlashscore

For en god ordens skyld: Verdensranglisten blev ikke brugt til at bestemme puljeinddelingen til lodtrækningen - den var baseret på kvalifikationsresultater.

Den måske største konklusion fra vores simulering er, at Frankrig og England, de to turneringsfavoritter, vil ende på samme side af lodtrækningen, hvis de begge vinder deres grupper. Derfor vil de mødes i semifinalen i stedet for i finalen.

Belgien, som meget vel kan møde Kroatien i en spændende ottendedelsfinale, vil også være i den halvdel, hvis de vinder deres gruppe, hvilket betyder, at det er meget sandsynligt, at de tre bedste europæiske hold på verdensranglisten vil kunne møde hinanden i knovkout-kampene inden finalen.

Det ville skabe en kæmpe mulighed for et hold, der ender i den anden halvdel af lodtrækningen, for at nå finalen. Holland vil sandsynligvis være den højest rangerede nation på den side, men hvis man ser på den seneste form, vil Portugal måske være den stærkeste kandidat.

Værterne fra Tyskland vil være lettede over at vide, at de sandsynligvis undgår Frankrig og England indtil finalen, hvis de kan vinde deres gruppe, men deres vej bliver sandsynligvis ikke let alligevel, med en ottendedelsfinale mod Danmark og en sandsynlig kvartfinale mod Spanien.

Hvis vi bevæger os væk fra sværvægtsnationerne, har Ukraine gode chancer for at slippe ud af deres gruppe, hvis de vinder deres playoff-kampe, mens også Tyrkiet meget vel kan nå knockout-fasen for første gang siden 2008.

Alt i alt er det en lodtrækning, der sætter turneringens to stærkeste hold, Frankrig og England, op mod hinanden i semifinalen, hvilket betyder, at Spanien, Portugal, Tyskland og Holland har en meget bedre chance for at nå finalen, end de måske ellers ville have haft.

Selvom vi har baseret vores simulering på FIFA's officielle verdensrangliste, skal man ikke udelukke, at en dark horse kan gå videre fra en af grupperne og nå langt i turneringen. Ranglisten er trods alt ikke alt.

Se grupperne og det fulde program her.

Nyhedsredaktør
NyhedsredaktørFlashscore