Fem ting at holde øje med, når kvalifikationen til Euro 2024 genoptages

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fem ting at holde øje med, når kvalifikationen til Euro 2024 genoptages

Scott McTominay har scoret seks af Skotlands 12 mål i Euro 2024-kvalifikationen.
Scott McTominay har scoret seks af Skotlands 12 mål i Euro 2024-kvalifikationen.AFP
Vejen til Tyskland genoptages i denne uge, når kvalifikationen til EM 2024 går i gang igen med en række hold i position til at sikre sig kvalifikation.

AFP Sport udpeger nogle af højdepunkterne med to runder af kampe, fordelt over seks dage, fra den 12. til den 17. oktober.

Skotland på vippen

Med fem sejre i lige så mange kampe i gruppe A, kan Skotland blive det første land, der kvalificerer sig til næste års slutrunde, hvis de undgår nederlag mod Spanien på torsdag i Sevilla.

Scott McTominays to mål sikrede Skotland en meriterende 2-0-sejr over Spanien i marts, og Steve Clarkes mænd har siden da spillet videre, og besejret Norge med to sene mål, før de slog Georgien og Cypern.

Manchester Uniteds midtbanespiller McTominay har scoret seks af Skotlands 12 mål i kvalifikationen - han havde kun scoret én gang tidligere for sit land - men de står over for en stor opgave, hvis de skal vinde igen mod Spanien.

Skotlands spillere fejrer
Skotlands spillere fejrerAFP

Nederlaget i Glasgow var Spaniens første i 19 EM-kvalifikationskampe. Men de har vundet deres seneste 23 kampe på hjemmebane, og kun tabt fem kvalifikationskampe i 125 kampe.

Uanset hvordan det går Skotland, vil de også kvalificere sig, hvis Norge ikke vinder på Cypern.

Ubesejrede Portugal og Frankrig nærmer sig EM

Roberto Martinez har haft en rolig start som portugisisk landstræner, og har set sit hold score 24 mål uden modsvar, i en svag gruppe J. En syvende sejr i træk mod Slovakiet på fredag, vil få dem over målstregen med tre kampe tilbage.

Cristiano Ronaldo fører Portugal med fem mål i Euro 2024-kvalifikationen
Cristiano Ronaldo fører Portugal med fem mål i Euro 2024-kvalifikationenAFP

Frankrig er i en lignende position, med fem sejre i træk i Gruppe B. De kan sikre sig billetten til Tyskland, ved at besejre Holland igen, eller ved at spille uafgjort, hvis Grækenland taber i Dublin.

Belgien besøger Østrig, i et møde mellem de to bedste i Gruppe F. Holdene delte pointene i Bruxelles i juni, og en sejr til et af holdene på fredag i Wien vil sende vinderen videre til slutrunden.

Tæt i toppen af Gruppe H

Ét point adskiller fire hold i toppen af Gruppe H, hvor outsiderne fra Kasakhstan, forsøger at blande sig i festen, og deltage i deres første store turnering.

Kasakhstan, som er sikker på mindst en playoff-plads, ligger lige med Finland med 12 point - et point efter Danmark og Slovenien, som fører gruppen i kraft af scorede mål.

Euro 2024-kvalifikationens gruppe H-tabel
Euro 2024-kvalifikationens gruppe H-tabelFlashscore

De næste to kampe, kan være med til at afgøre de to øverste pladser. Danmark er vært for Kasakhstan på lørdag, mens Slovenien spiller hjemme mod Finland.

Kasakhstan tager så til Finland tre dage senere, Slovenien er på udebane mod Nordirland, og Danmark vil være næsten sikker på at slå San Marino - der har tabt i alle, undtagen én, af de 82 tidligere EM-kvalifikationskampe.

Israels bud er sat på hold midt i konflikten

Krigsudbruddet mellem Israel og Hamas, fik UEFA til at udskyde torsdagens kamp mod gruppe I's førerhold, Schweiz, i Tel Aviv.

Embedsmændene er stadig i gang med at vurdere, om Israels udekamp mod Kosovo, kan spilles søndag som planlagt.

Israel er rystet over det brutale angreb, som militante fra Hamas indledte lørdag, hvor mindst 1.200 mennesker nu er bekræftet døde, i det værste angreb i landets 75-årige historie.

I Gaza er 1.055 mennesker blevet dræbt, da Israel har bombarderet det tætbefolkede område med luftangreb og granatnedslag.

England møder Italien i en gentagelse af Wembley-finalen

Gareth Southgates England har et forspring på seks point i gruppe C, hvor de regerende mestre Italien har en kamp i hånden i forhold til alle andre hold.

England fik en smule hævn, for nederlaget på straffespark til Italien i Euro 2020-finalen, da de indledte deres kvalifikationskampagne med en 2-1-sejr i Napoli i marts.

Harry Kane scorede på straffespark, da England slog Italien i Napoli.
Harry Kane scorede på straffespark, da England slog Italien i Napoli.AFP

Ukraine og Nordmakedonien ligger á point med Italien. De to nationer mødes på lørdag, hvor Italien er vært for Malta.

Luciano Spalletti indledte sin tid som italiensk landstræne,r med en uafgjort i Nordmakedonien i sidste måned, men sejren over Ukraine fjernede frygten for endnu en dødsdømt kvalifikationskampagne, efter at det ikke er lykkedes, at nå de sidste to VM-slutrunder.

Endnu en sejr til England næste tirsdag, vil så godt som sikre førstepladsen, forud for de sidste runder i kvalifikationen i november.