Optakt: Danmark er presset til sejr i søndagens kamp mod Finland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Danmark er presset til sejr i søndagens kamp mod Finland

Kan Danmark leve op til favoritværdigheden i Helsinki?
Kan Danmark leve op til favoritværdigheden i Helsinki?Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmarks præstationer i EM-kvalifikationen har indtil videre været en smule undervældende. Derfor er danskerne pisket til point ude mod Finland tidligt søndag aften.

Tidligt søndag aften skal Danmark spille en uhyre vigtig EM-kvalifikationskamp mod Finland i Helsinki. Danmark er store favoritter til opgøret, men det er Finland, der topper gruppen, inden søndagens kamp. Finland har 12 point efter fem kampe, mens det danske landshold er på tredjepladsen med ti point. 

Både Finland og Danmark vandt deres respektive kampe torsdag, og derfor er begge hold stadig godt med i kampen om de to kvalifikationspladser. Slovenien og Kasakhstan er dog også med helt fremme, og derfor er kampen voldsomt vigtig, da man med en sejr kan etablere sig i toppen, mens et nederlag kan være en mindre katastrofe.

Indbyrdes opgør

Selvom Danmark vandt det første opgør mod Finland med 3-1 i parken, så er det finnerne, der lige nu indtager gruppens førsteplads. 

Danmark er store favoritter, og generelt set har Danmark også et rigtig godt tag på Finland. Alt i alt har Danmark spillet mod Finland 60 gange. 39 gange er det endt med dansk sejr, mens det er blevet til 12 nederlag og ni uafgjorte. 

Danmark har dog ikke været særligt gode på udebane på det seneste. I EM-kvalifikationen er det kun blevet til et enkelt point.

Grundet Danmarks nederlag til Kasakhstan og uafgjorte resultat mod Slovenien (begge på udebane), så vil et nederlag til Finland være decideret katastrofalt for Danmark, som efterfølgende skal kæmpe ekstra hårdt for at sikre sig en plads ved næste års EM-slutrunde.

Danmark skal nedbryde solid finsk defensiv

Den danske midtbanekreatør Christian Eriksen ved godt, at det ikke bliver nogen nem opgave at spille mod Finland. Finnerne har en bundsolid defensiv, hvor de kun har indkasseret tre mål i fem kampe, hvilket er bedst i gruppen.

Selvom det bliver svært, så ved Eriksen godt, hvad der skal til.

”Vi skal nok skabe chancer, og så skal vi putte bolden i kassen og gøre det nemmere for os selv ved at være lidt kyniske.” siger Christian Eriksen på lørdagens pressemøde og fortsætter: 

”Det synes jeg, vi har manglet. Det manglede i Slovenien. Vi skal have marginalerne på vores side. Det bliver spændende og hårdt at åbne dem op, men det gør det også sjovere at spille fodbold, når det endelig lykkes.”  

Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, har også stor tro på, at hvis Danmark kan spille i et højt tempo gennem hele kampen, så skal mulighederne nok komme.

”Vi havde et energioverskud til sidst i Parken mod Finland, hvor vi scorer to mål. Vi kan køre med høj damp i mange minutter, og vi tror på, at vi har en god, bred gruppe, som kan sørge for at holde dampen oppe, hvilket er til vores fordel,” siger Kasper Hjulmand på pressemødet.

Kampen mellem Finland og Danmark spilles klokken 18, og du kan følge kampen her.