Finland bearbejder lang rejse med sauna og øl før dansk møde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Finland bearbejder lang rejse med sauna og øl før dansk møde

Pukki til træning på det olympiske stadion i Helsinki
Pukki til træning på det olympiske stadion i HelsinkiMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En klassisk finsk opskrift er blevet taget i brug på landets fodboldlandshold for at få en lang hjemrejse fra torsdagens kamp i Kasakhstan ud af kroppen inden søndagens møde med Danmark i EM-kvalifikationen.

Det siger Finlands førstemålmand, den tidligere superligaprofil Lukas Hradecky, på et pressemøde lørdag eftermiddag i Helsinki.

"Alle skal til Kasakhstan på et tidspunkt, så man må ikke gøre for meget ud af det. I går (fredag, red.) var vi i sauna, drak nogle øl og sov i 12 timer, så vi er helt klar," siger Hradecky og får landstræner Markku Kanerva til at grine.

Kort forinden har landstræneren nemlig pointeret, at hjemrejsen fra Kasakhstan har givet spor af fysisk og mental træthed.

"Vi havde en svær kamp mod Kasakhstan i Astana, og vi havde en lang tur hjem. Vores spillere ser ud til at være kommet sig over rejsen, men jeg ved først senere, hvor klar spillerne egentlig er til at møde Danmark, siger Markku Kanerva.

Offensivspilleren Teemu Pukki, der også har en fortid i Superligaen, pointerer ligeledes, at en lang hjemtur over tre tidszoner ikke har været en optimal opladning før søndagens topkamp i kvalifikationsgruppen.

"Det er ikke helt optimalt at spille i Kasakhstan torsdag og så spille hjemme i Finland om søndagen. Vi kan ikke flyve direkte (finnerne må ikke flyve over russisk luftrum, red.), så det var en meget lang tur hjem," siger Teemu Pukki.

"Jeg skal nok være klar til kampen mod Danmark, for jeg har fået sovet godt efter rejsen," tilføjer han.