Eriksen efterlyser koldblodighed mod finsk betonforsvar

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Eriksen efterlyser koldblodighed mod finsk betonforsvar

Christian Eriksen under fodboldlandsholdets pressemøde dagen før kampen mod Finland
Christian Eriksen under fodboldlandsholdets pressemøde dagen før kampen mod FinlandMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Offensiven på Danmarks fodboldlandshold kommer på en vanskelig opgave i søndagens EM-kvalifikationskamp mod Finland.

Finnerne har nemlig ikke for vane at slippe mål ind, og man skal faktisk helt tilbage til det seneste møde mellem holdene i marts, før den tidligere superligamålmand Lukas Hradecky blev passeret i det finske bur.

Dengang tabte finnerne 1-3, men har siden spillet fire kvalifikationskampe uden at indkassere mål.

Af erfaring ved Christian Eriksen, at det er vanskeligt at nedbryde velorganiserede hold, men han har en stor tro på, at Danmarks offensive nok skal skabe chancer søndag aften. Han efterlyser dog større koldblodighed, end landsholdet har vist det seneste år.

"Vi har masser af redskaber til at bryde Finland ned. Vi har en masse gode spillere. Vi må se, hvordan vi stiller op, men jeg er sikker på, at vi nok skal få skabt en masse chancer med de spillere, vi har i truppen."

"Vi skal bare putte bolden i kassen, så vi kan gøre det lidt nemmere for os selv, for vi har manglet at være kyniske. Det var vi for eksempel ikke i Slovenien", siger Eriksen med henvisning til 1-1-kampen i juni.

"Vi skal have marginalerne over på vores side, for Finland er et stærkt defensivt hold. Det bliver hårdt for os at skulle åbne dem, men det gør det også sjovere, når det endelig lykkes", tilføjer Eriksen.

Da Danmark vandt 3-1 over Finland i marts, scorede Rasmus Højlund alle Danmarks mål. De sidste to af dem blev dog først scoret i slutfasen, og Danmark kæmpede længe med at få bragt det finske forsvar i ubalance.

Det skyldes, at alle spillere på det finske hold arbejder godt sammen og sætter en dyd i at forsvare sig som et kollektiv, mener landstræner Kasper Hjulmand.

"Vi ved selvfølgelig meget om det finske hold efter at have mødt dem et par gange. Det er en stærk enhed, og de har også holdt buret rent i deres fire seneste kampe, og de ved, hvordan man forsvarer sig."

"Det er svært at score mod Finland, men vi scorede tre gange mod dem senest, og vi har et meget stærkt hold, så vi er klar til at tage imod udfordringen", siger Kasper Hjulmand.

Der er også en anden statistik, der med danske briller kan virke foruroligende.

Danmark har ikke vundet i sine seneste seks kampe væk fra Parken. Det er blevet til nederlag i Kroatien og Kasakhstan samt uafgjort i Slovenien. Dertil kommer to nederlag og en uafgjort ved sidste års VM i Qatar.

Den magre udebanestatistik tager Kasper Hjulmand med ophøjet ro før topkampen i Helsinki.

"Jeg tror ikke, der er noget problem. Det er ikke en statistik, vi går og adresserer. Vi er klar til kamp, uanset om det er her i Finland, i Parken, eller hvor det er. Vi skal ud at vinde", siger landstræneren.

Søndagens kamp begynder klokken 18 dansk tid.