Cristiano Ronaldo efter EM-kval: Håber at kunne nå 1.000 mål i karrieren

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Cristiano Ronaldo efter EM-kval: Håber at kunne nå 1.000 mål i karrieren

En fan invaderede Dragão-banen for at tage et billede med Cristiano Ronaldo.
En fan invaderede Dragão-banen for at tage et billede med Cristiano Ronaldo.AFP
Cristiano Ronaldo sikrede Portugal kvalifikation til EM 2024 med to mål i 3-2-sejren over Slovakiet på Estádio do Dragão. Efter at have nået sit mål var landsholdets kaptajn til stede i mixed zone efter kampens afslutning.

Om kvalifikationen til EM: "Det er en meget glad følelse, tingene er gået bedre, end vi havde forventet. Vi har ikke tabt, og på et personligt plan er jeg meget glad. Nu skal vi fortsætte, vi har et par kampe mere, og vi skal finjustere maskinen. Holdet har været rigtig godt og med forskellige systemer."

Er Cristiano Ronaldo med i Portugals kamp mod Bosnien-Hercegovina? "Selvfølgelig! Jeg ved ikke, hvad træneren ønsker, men jeg er klar til at hjælpe holdet, jeg kan godt lide at hjælpe holdet."

Om målene for kvalifikationen: "At spille godt, vi har vundet hver kamp. Vi har aldrig kvalificeret os på denne måde, siden jeg kom på landsholdet. Det var ikke let, det var fordi, vi gjorde det sådan. De siger, at modstanderne er svage. På andre tidspunkter var der lette modstandere, og vi måtte have lommeregneren frem for at kvalificere os. Portugal har et godt hold, en fremragende træner, og det er ikke tilfældigt, at vi går videre."

Se højdepunkterne fra kampen

Ronaldos sjette EM: "Jeg håber at være frisk til den tid, men der er stadig lang vej igen, og jeg håber ikke, at jeg får skader eller andre problemer. Jeg håber at spille og være i finalen igen, men der er stadig meget at gøre inden da, en masse på både klub- og internationalt niveau."

Fansene invaderede banen. Kunne du mærke portugisernes kærlighed? "Jeg bliver altid taget godt imod på alle stadioner i Portugal. Uanset om det er i Sporting, her i FC Porto, i Algarve. Jeg er en verdensborger, jeg forlod Portugal meget ung, men mit hjem er altid her. Portugiserne støtter mig altid. Jeg var glad for den velkomst, de gav mig, men også hele landsholdet. Portugiserne hjalp meget og skal lykønskes, denne kvalifikation er også deres."

Følelser fra familien på tribunen: "Især min mor. Jeg er meget glad. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville nå dette antal på 202 landskampe. Jeg er bare nødt til at fortsætte. Det er små milepæle, som motiverer mig til at blive ved med at spille. Jeg er meget glad for det."

Samtale med Pinto da Costa, FC Portos præsident: "Den samtale, jeg havde med præsidenten for FC Porto, var, at han udfordrede mig til at nå 1.000 mål. Der var en sjov samtale der. Jeg tror, det bliver ret svært, men det er, som jeg sagde, man må se, hvordan jeg er mentalt, min motivation. Fysisk, selvfølgelig, hvis mine ben og min fysik behandler mig så godt, som jeg behandler dem. Det får vi at se. Det er små skridt, der motiverer mig, men før jeg når 1.000, vil jeg først nå 900. Der er stadig lang vej igen. Jeg tror på, at jeg nok skal nå det. Jeg tror, at mål skal sættes på kort sigt, ikke på lang sigt. Jeg ser på det mål, de 900, med selvtillid. For at nå 1.000  mål er der mange sten, der skal knuses. Men alt er muligt."

Cristianinho Júnior som efterfølger? "Det bliver, hvad det skal være. Jeg vil gerne have ham som spiller, men jeg lægger ikke det pres på ham. Jeg tror, han har kvalitet, men det er hans hoved, der tæller. Hans far vil altid støtte ham, og han skal blive, hvad han vil."