Optakt: Fiorentina på jagt efter første trofæ i 22 år mod formstærke Inter i italiensk pokalfinale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Optakt: Fiorentina på jagt efter første trofæ i 22 år mod formstærke Inter i italiensk pokalfinale
Fiorentina jubel i Basel i Conference league semifinalen
Fiorentina jubel i Basel i Conference league semifinalenAFP
I forsøget på at vinde det andet af tre mulige trofæer, møder Inter i aften Fiorentina i onsdagens Coppa Italia-finale på Stadio Olimpico.

Inter har allerede kvalificeret sig til Champions League finalen og vandt allerede Supercoppa Italia tidligere denne sæson. Over for dem står Fiorentina, der også forbereder sig også på en europæisk finale og ønsker at afslutte deres 22-årige trofætørke.

"Drøm" og "historie" er de ord, som Fiorentinas manager Vincenzo Italiano har brugt flere gange i de seneste måneder i forbindelse med denne sidste fase af sæsonen.

Og det er ikke overraskende, da toscanerne også spiller en finale tre dage før finalen i Champions League mellem Inter og Manchester City,  i Conference League: "Vi er nået til finalen, men vi skal ikke være tilfredse endnu, vi vil gerne give vores modstandere kamp til stregen, og de sidste kampe har givet os en masse selvtillid."

Holdet kan være stolte efter at have overgået alle forventninger og givet sig selv og deres fans en mindeværdig sæson: "At se pokalen foran os er en stor kilde til stolthed, ligesom det vil være i morgen at være på banen" siger Italiano.

Fiorentinas sidste fire kampe i denne sæson
Fiorentinas sidste fire kampe i denne sæsonFlashscore

Fiorentina har helt sikkert levet i skyggen af deres rivaler fra Milano, men for nylig har den toscanske klub lukket hullet lidt - takket være indflydelsen fra træner Vincenzo Italiano.

Den tidligere Spezia-boss blev først hentet ind, da Gennaro Gattusos udnævnelse gik skævt, men siden hans ankomst i sommeren 2021 har Fiorentina spillet momentvis spektakulær fodbold.

Efter allerede at have besejret Cremonese, Torino og Sampdoria for at nå Coppa Italia finalen, kan Italianos mænd gå over i historien, hvis begivenhederne udspiller sig til deres fordel i løbet af de næste fjorten dage - selvom deres Serie A-sæson har været noget af en skuffelse.

"I morgen skal vi overvinde den forhindring, for Inzaghi ved, hvordan man vinder en finale, han er specialist. Inter er fyldt med mestre, og bjerget, der skal bestiges, vil være højt. Jeg vil gerne se en gentagelse af vores Conference League semifinale mod Basel," siger Vincezo Italiano.

Vincenzo Italiano under et pressemøde
Vincenzo Italiano under et pressemødeProfimedia

Mens Inter for nylig led deres 12. nederlag i en ustabil Serie A-sæson i 3-1 nederlaget til de italienske mestre fra Napoli, nærmer Simone Inzaghis mænd sig stadig en top-4-placering, takket være en tidligere sejrsrække på otte kampe i alle turneringer.

Det repræsenterer noget af en vending for Inzaghi, som før den sejrsrække i den grad var fyringstruet. Da Inter således blev slået 1-0 af Fiorentina i starten af ​​april, var det første gang i seks år, at Inter havde tabt tre kampe i træk i Serie A.

Der er stadig masser af pres på Inzahi for at hente sølvtøj til Milano efter en så glansløs ligakampagne, men en sejr i Rom og derefter i Istanbul - hvor Nerazzurri støder sammen med Manchester City i næste måned - vil få Inzaghis navn op på samme udødelige niveau som Mourinho's (efter Inter's Champions League sejr i 2010).

Fiorentinas form i de seneste 20 kampe
Fiorentinas form i de seneste 20 kampeFlashscore