Trupstatus og formbarometer inden tirsdagens semifinaler i Champions League

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Trupstatus og formbarometer inden tirsdagens semifinaler i Champions League
Trupstatus og formbarometer inden tirsdagens semifinaler i Champions League
Trupstatus og formbarometer inden tirsdagens semifinaler i Champions LeaguePhoto by Fabrice COFFRINI / AFP
Der bliver sat navn på to Champions League semifinalister tirsdag aften. Flashscore giver dig det forkromede overblik er de fire bejlere.

Barcelona

Barcelona tager en føring på 3-2 fra det første opgør, med sig ind til returkampen mod Paris Saint-Germain.

Catalanerne har ikke tabt en kamp på tværs af turneringer siden slutningen af januar, hvor Villarreal stak afsted med en sejr på 5-3.

I Champions League ser det også sikkert ud for Blau Grana, der vandt alle tre kampe i gruppespillet, og heller ikke havde problemer med at besejre Napoli med 3-1 i 1/8-finalen.

Mandskabsmæssigt kom der dog grus i maskineriet i første kamp mod PSG. Danske Andreas Christensen er i karantæne, og det samme er Sergi Roberto.

På skadeslisten finder Barcelona stadig Gavi og Alejandro Balde der er ude for sæsonen. Holdet kan dog glæde sig over, at Pedri er ved at være tilbage efter en lårskade, og efter to indhop fra bænken, kan han være et emne til startopstillingen tirsdag aften.

I forhold til seneste kamp mod Cadiz, kan Barcelona glæde sig over at trioen Robert Lewandowski, Joao Cancelo og Inigo Martinez er tilbage efter karantæne i LaLiga, og derfor er udhvilede inden returmødet mod PSG.

Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain har kun tabt en kamp siden starten af november 2023. Det var til gengæld deres seneste, og den der gør at franskmændene er tvunget til sejr over Barcelona tirsdag aften.

Trods en 2-1 føring med under en halv time tilbage, måtte pariserne bøje nakken, og indkassere et nederlag på 3-2 til Barcelona.

Achram Hakimi er tilbage for Luis Enrique efter karantæne i den første kamp, mens PSG stadig er uden de tre langtidsskadede Sergio Rico, Presnel Kimpempe og Layvin Kurzawa. Forsvarsspilleren Nordi Mukiele er dog på tale til et comeback, efter at have siddet over i det første opgør med en hovedskade.

Flere medier melder om at portugiseren Goncalo Ramos står til at få chancen i front i stedet for Marco Asensio. Ramos står noteret for otte mål i sæsonen, mens spanske Asensio har lavet det halve.

Paris er dog ikke helt afskrevet trods det dårlige udgangspunkt. Fire af de sidste fem udekampe er alle vundet, og senest blev Marseille besejret på Velodromen med 2-0. Kigger franskmændene på deres sidste udekamp mod Barcelona, er der bestemt også grund til optimisme. Her blev det til sejr på 4-1 i 2021, blandt andet på et hattrick af Kylian Mbappé.

Borussia Dortmund

Dortmund jagter videre avancement, efter at have tabt første kamp mod Atletico Madrid med 2-1. Trods en sejr i weekenden og Borussia Mönchengladbach, tabte Dortmund senest de spillede hjemme i Bundesligaen, da Stuttgart kunne rejse fra Signal Iduna Park med en sejr på 1-0.

Med Champions League hymnen som lydtapet, vandt Dortmund dog seneste hjemmekamp med 2-0 over PSV, og en gentagelse vil være nok til at booke en plads i semifinalen.

Dortmund manglede Jadon Sancho mod Borussia Mönchengladbach i lørdags på grund af sygdom, men den udlejede Manchester United-angriber forventes at vende tilbage til holdet tirsdag aften.

Sebastien Haller der scorede i første opgør, fik et slag i holdets kamp i weekenden, hvor han blev udskiftet efter 10 minutter. Den erfarne angriber kan derfor være ude tirsdag, mens Ramy Bensebaini er fraværende på grund af et knæproblem.

Donyell Malen som lavede et indhop i weekenden, kan komme i spil fra start til denne kamp, mens Julian Brandt, som blev skiftet ind i pausen mod Atletico i det første opgør, også presser på for at blive indlemmet på midtbanen.

Atletico Madrid

Diego Simeones tropper har vundet deres seneste tre kampe i træk, men hvis man kun kigger på udekampe, så er tre af de sidste fem endt i nederlag. Et af nederlagene kom i Champions League mod Inter, der hjemme på Giuseppe Meazza vandt med 1-0.

Hos Atletico er Memphis Depay stadig fraværende med et muskelproblem, mens Thomas Lemar og Marcos Paulo heller ikke er til rådighed. Mario Hermoso var dog tilbage mod Girona i lørdags, efter at have misset tre kampe, og dermed også de to klubbers første opgør.

Saul Niguez skal gennemgå en sen fitnesstest efter at være blevet udskiftet i slutningen af første halvleg mod Girona i La Liga.

Trods en topkamp mod Girona som affyringsrampe, tillod madrilenerne sig den luksus at spare flere spillere i weekenden. Pablo Barrios er tilbage i truppen efter at have været ude med karantæne i lørdags, mens Jose Gimenez, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente, Axel Witsel, Lino og Alvaro Morata også er klar til at vende tilbage til holdet efter at være blevet sparet mod Girona.

Atletico skal omvendt afstå fra at kigge på seneste udekampe mod Dortmund. Sidste opgør ligger tilbage i 2018, og her vandt Dortmund med hele 4-0. En af målscorerne ved den lejlighed var Axel Witsel, der nu tørner ud for Atletico.