Europa får 12 klubber med i FIFAs udvidede klub-VM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Europa får 12 klubber med i FIFAs udvidede klub-VM
Europa får 12 klubber med i Fs udvidede klub-VM
Europa får 12 klubber med i Fs udvidede klub-VMProfimedia
Fifas nye prestigeprojekt, det udvidede VM for klubhold, får deltagelse af 32 klubber, og første udgave skal spilles i USA i sommeren 2025.

Det bekræfter verdensforbundet på sin hjemmeside.

Det nye format får dermed deltagelse af langt flere klubber, end man eksempelvis kender det fra det igangværende klub-VM, der lige nu spilles i Saudi-Arabien. Den udvidede turnering omfatter 63 kampe og kommer til at strække sig over næsten en måned.

Europa får 12 klubber med, heriblandt de fire seneste Champions League-vindere. Det betyder, at Chelsea, Real Madrid og Manchester City allerede er sikre på deltagelse som belønning for Champions League-triumferne i henholdsvis 2021, 2022 og 2023. De får selskab af den igangværende sæsons vinder.

De øvrige otte hold bliver fundet på baggrund af klubbernes præstationer i Champions League i de seneste fire sæsoner.

Her er Bayern München, Paris Saint-Germain, Inter, Porto og Benfica allerede kvalificeret, mens der endnu mangler navne på de sidste tre deltagere.

Sydamerika er næstbedst repræsenteret med seks pladser i turneringen, mens Asien, Afrika og Nord- og Mellemamerika får fire hold med hver. Oceanien får en enkelt deltager, mens den sidste plads går til et hold fra værtsnationen.

Det nye klub-VM får det officielle navn Mundial de Clubes Fifa og afvikles fra 15. juni til 13. juli 2025.

"Dette vil blive en åben turnering baseret på sportslige meritter, som får en nøglerolle i vores bestræbelser på at gøre fodbold virkelig global", siger FIFA-præsident Gianni Infantino.

Det store klub-VM skal spilles hvert fjerde år, men man vil stadig have en årlig turnering for de kontinentale mestre, som fremover vil hedde Intercontinental Cup.

Vinderen af den europæiske Champions League vil gå direkte til finalen, hvor modstanderen bliver fundet i en kvalifikationsturnering med deltagelse af de øvrige kontinentale mestre.