Det skal koge fra første minut: Dortmund får brug for deres fans for at kyse Atletico

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Det skal koge fra første minut: Dortmund får brug for deres fans for at kyse Atletico
BVB fejrede en 2-1 sejr i Mönchengladbach i lørdags.
BVB fejrede en 2-1 sejr i Mönchengladbach i lørdags.AFP
Borussia Dortmund kan nå semifinalen i Champions League for første gang i elleve år. Fansene vil være det store trumfkort, i jagten på samlet avancement.

I søndags blev Borussia Dortmund endelig mestre igen efter 14 års ventetid.

Klubben fejrede det i en pressemeddelelse på 830 ord, hvor der blev sunget om alle de mange forviklinger og helte i en finaleforestilling - foran 270 tilskuere på den sidste kampdag i 2. tyske bordtennisliga.

I fodbold kan Dortmund derimod kun kigge misundeligt på Leverkusen, og koncentrere sig om deres dobbelte Champions League-mission.

Først at nå semifinalen foran der Gelben Wand mod Atletico Madrid tirsdag, derefter at sikre endnu en optræden på øverste europæiske hylde i Bundesligaens slutspurt.

"Sydtribunen er et af de bedste steder i hele fodboldverdenen. Vi har brug for alle i sort og gult!", lyder det fra træner Edin Terzic.

Der kommer utvivlsomt gang i den på lægterne. I 2-1-nederlaget i det første opgør blev Dortmund spist i 1. halvleg i følge Emre Can. Dortmund svømmede dog nogenlunde fri, scorede et mål og ramte overliggeren to gange.

På sidelinjen havde Sebastian Kehl en mindre batalje med den frygtede Atletico-træner Diego Simeone. Et forvarsel på hvor hedt tyskerne håber det bliver tirsdag aften, når verdens største ståplads skal være et helvede for Atletico

"Fansene er en kæmpe mulighed for os til at presse os selv ud over vores grænser," siger Julian Brandt.

2:1-sejren over Borussia Mönchengladbach bør være en blåstempling af holdet. Både Terzic og Brandt minder dog om, at det denne gang være første minut, og ikke først efter pausen som sidst.

Så mentaliteten ser ud til at være rigtig, men tyskernes optimisme er lidt dæmpet med hensyn til skadeslisten. Den uheldige Sebastien Haller havde netop erstattet Niclas Füllkrug, som havde været uheldig i ugevis, i startopstillingen, da angriberen skadede sin ankel igen efter blot et par minutter - ligesom Jamie Bynoe-Gittens (rygproblemer) senere blev det. I det mindste er Jadon Sancho klar igen efter at have misset Gladbach på grund af mave-tarmproblemer.

Jadon Sancho er fit igen.
Jadon Sancho er fit igen.Profimedia

De sandsynlige opstillinger:

Dortmund (4-3-3): Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can, Brandt - Malen, Füllkrug, Sancho

Atletico (5-3-2): Oblak - Molina, Savic, Witsel, Hermoso, Azpilicueta - Llorente, Koke, de Paul - Griezmann, Morata