Sen Haller-fuldtræffer holder Dortmund i live mod Atlético

Haller reducerede for Dortmund med en livgivende scoring.
Haller reducerede for Dortmund med en livgivende scoring.AFP
Da Atlético Madrid i den første halve time havde blæst Borussia Dortmund omkuld og scoret to mål, så det onsdag aften mere end sort ud for tyskerne.

Men Dortmund slap fra den spanske hovedstad med et nederlag på 1-2 og lever dermed fortsat i Champions Leagues kvartfinale inden returopgøret på hjemmebane i næste uge.

KampstatistikOpta by Stats Perform

En bunke indskiftere sørgede for at hive Dortmund op af dyndet i de sidste 20 minutter, hvor spanierne nok ville ønske, at de havde udnyttet nogle af de enorme chancer, de havde misbrugt i løbet af anden halvleg.

Gæsterne var som forvandlede i den sidste del af kampen, og dybt inde i overtiden var Julian Brandt få centimeter fra at udligne til 2-2.

Dortmund må dog ærgre sig over, at klubben i kampens indledning var helt væk. Allerede i det femte minut gik det galt, da gæsterne insisterede på at spille bolden fladt ud af feltet.

Keeper Gregor Kobel lagde bolden frem til Ian Maatsen, der lignede en mand, der ikke vidste, hvad han skulle gøre ved den. Han valgte at bryde den regel, man lærer som det første, når man begynder til fodbold.

På kanten af feltet sendte hollænderen bolden fladt på tværs af banen, og der dukkede Rodrigo de Paul op og scorede sit andet og vel nok letteste mål i sæsonen.

Kort efter scoringen illustrerede Mats Hummels Dortmund-krisen ganske fint. I ren panik trillede den rutinerede stopper bolden ud over sidelinjen, selv om han ikke for alvor var under pres.

Ondt blev værre for Dortmund efter en halv time. Efter en ny defensiv fejl fik Álvaro Morata bolden og fandt Antoine Griezmann, som lynhurtigt slap bolden til Samuel Lino, der til venstre i feltet var helt fri og scorede sikkert til 2-0.

Griezmanns heatmap
Griezmanns heatmapOpta by Stats Perform/AFP

Først derefter begyndte Dortmund at arbejde sig ind i kampen, og anden halvleg blev på gæsternes præmisser.

Atlético Madrid er kendt for at spille med en stram, defensiv organisation, og den blev aktiveret, således at de tyske gæster fik lov at spille bold.

Det kræver mere end almindelig opfindsomhed at strikke sig gennem det bolværk, der blev sat op på Atlético Madrids banehalvdel, men det lykkedes til sidst.

Lidt tilfældigt fik Dortmund-angriberen Sébastien Haller bolden med sig i feltet og sparkede den resolut i nettet med cirka ti minutter igen.