Dortmunds ti mand fastholder greb om CL-plads

Dortmunds ti mand fastholder greb om CL-pladsProfimedia
Borussia Dortmund fører stadig kapløbet om at tage Bundesligaens fjerde Champions League-plads med et point ned til RB Leipzig.

Lørdag aften vandt Dortmund med 2-1 ude over Werder Bremen efter at have været i undertal siden slutningen af første halvleg.

Donyell Malen bragte Dortmund i front efter 20 minutters spil. Julian Brandt trykkede af fra distancen, og Malen afsluttede med vellykket akrobatik på returen.

Også 2-0-målet var en perle. Jadon Sancho fik bolden på midten af banen, gik ned i tempo for derefter at accelerere forbi sin oppasser og sparke bolden indenom målmanden.

Bedst som Dortmund så ud til at få en smertefri dag på kontoret, rodede holdet sig ind i problemer lige før pausen. Marcel Sabitzer stemplede Mitchell Weiser på læggen, og det gav et direkte rødt kort.

Werder Bremen - Dortmund - Spiller-karakterer
Werder Bremen - Dortmund - Spiller-karaktererFlashare

Dortmunds ti mand var under pres i store dele af anden halvleg, men Werder Bremen fik kun scoret en enkelt gang, da Justin Njinmah reducerede med 20 minutter tilbage. Fem minutter inden var danske Jens Stage blevet skiftet ud.

RB Leipzig nåede at ligge på fjerdepladsen i et par timer efter at have vundet 2-0 hjemme over bundproppen Darmstadt.

Landsholdsangriberen Yussuf Poulsen fik de første 77 minutter på banen, men han var ikke involveret i sit holds to scoringer. Det første var et uheldigt selvmål efter et hjørnespark, mens Christian Baumgartner sørgede for 2-0-scoringen på langskud.

Leverkusen, Bayern München og Stuttgart indtager Bundesligaens tre øverste pladser og har komfortabel afstand ned til Dortmund og Leipzig.