Dortmund forlænger sejrsstime efter julepausen på hattrick af Füllkrug

Dortmund forlænger sejrsstime efter julepausen
Dortmund forlænger sejrsstime efter julepausenProfimedia
Ført an af tre mål af angriber Niclas Füllkrug tog Dortmund søndag aften en sikker sejr på hjemmebane, da Bochum blev besejret med 3-1.

Med sejren springer Dortmund forbi RB Leipzig på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League. Det er samtidig holdets tredje sejr ud af tre mulige i 2024.

Bochum roder derimod rundt i den anden ende af tabellen.

Hjemmeholdet fik en god start, da Füllkrug tidligt omsatte et straffespark til mål, efter at holdkammerat Donyell Malen var blevet nedlagt i feltet.

Den tidlige hjemmeføring skræmte ikke Bochum, der faktisk begyndte kampen bedst.

Langsomt arbejdede Dortmund sig dog ind i kampen og satte sig på spillet, men kvaliteten i den sidste aktion manglede ofte for hjemmeholdet i første halvleg.

Ud af ingenting kom Bochum tilbage lige op til pausen, da et stort defensivt koks resulterede i et selvmål fra Dortmunds Nico Schlotterbeck.

Målet var det første, Dortmund indkasserede i 2024, efter holdet har holdt buret rent i de to første bundesligakampe efter julepausen.

Det ændrede ikke på, at det fortsatte med at være hjemmeholdet, der i anden halvleg styrede kampen.

Efter det havde ligget i luften længe headede Niclas Füllkrug med 20 minutter tilbage Dortmund på sejrskurs med sit andet mål i kampen.

I slutminutterne cementerede Füllkrug sejren, da han nettede for anden gang i opgøret på straffespark og fuldendte sit hattrick.

Tidligere søndag holdt danske Frederik Rønnow buret rent for Union Berlin, der på hjemmebane vandt 1-0 og tog tre vigtige point i bundkampen mod Darmstadt.