Efter Sané-sammenstød: Union Berlin-chef får tre spilledages karantæne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Efter Sané-sammenstød: Union Berlin-chef får tre spilledages karantæne

Nenad Bjelica har hidtil stået i spidsen for Union Berlin i syv kampe. Her er det blevet til to sejre.
Nenad Bjelica har hidtil stået i spidsen for Union Berlin i syv kampe. Her er det blevet til to sejre.Alexander Hassenstein/Getty Images via AFP
Onsdag blev Union Berlin-chef Nenad Bjelica smidt ud, da han røg i infight med Bayern München-stjernen Leroy Sané på sidelinjen. Det koster nu kroaten tre dage i skyggen, og Union må derfor undvære cheftræneren i et par særdeles vigtige opgør i kampen for overlevelse i Bundesligaen.

Union Berlin må undvære cheftræner Nenad Bjelica i holdets kommende tre Bundesliga-kampe, efter kroaten onsdag aften så rødt i hovedstadsholdets nederlag til Bayern München. Det skriver flere tyske medier torsdag eftermiddag. I Unions 1-0-nederlag kom den 52-årige cheftræner i karambolage med Bayerns Leroy Sané, som Union-chefen skubbede i ansigtet hele to gange. 

Det er måske en anelse billigt sluppet, for spurgte man den forhenværende tyske topdommer Manuel Gräfe til råds forud for fodboldforbundets dom, så kunne Union Berlin-cheftræner Nenad Bjelica, der blev ansat i slutningen af november, nemlig nemt have set frem til op mod hele seks spilledages karantæne. 

På det sociale medie X skriver 50-årige Gräfe, der dømte Bundesliga-fodbold fra 2004 frem til 2021 og blandt andet har dømt DFB-Pokalfinalen i 2013, således at Bjelica formentlig kunne se ind i en karantæne på mellem fire og seks spilledage for sin udvisning onsdag. Nu er kroaten altså sluppet med blot tre kampe i skyggen.

Gräfe sammenligner situationen med et sammenstød, han som dommer selv var vidne til, da daværende Duisburg-cheftræner Norbert Meier og Köln-spilleren Albert Streit i december 2005 pludselig stod pande til pande, hvorefter førstnævnte tilsyneladende nikkede sidstnævnte en mindre skalle. Gräfe dømte kampen og viste både Streit ud og Meier væk. 

Dengang kostede det både Meier jobbet som Duisburg-cheftræner og en tre måneder lang karantæne fra trænergerningen, og ifølge Gräfe kunne Bjelica altså potentielt have set frem til en lignende straf, om end tyskeren peger på eventuelle verbale provokationer fra Sané som en mulig formildende omstændighed. 

Det er ikke første gang, at Bjelica har problemer med temperamentet. Da kroaten i 2019 stod i spidsen for Dinamo Zagreb i en Europa League-kamp mod tjekkiske Viktoria Plzeň, blev Bjelica således også smidt ud for en batalje med en spiller.

Dengang var det knapt så voldsomt, som det var tilfældet onsdag, da Bjelica hev fat i Milan Havel i forbindelse med et indkast, hvor tjekken forsøgte at sætte spillet hurtigt i gang. Kroaten blev henvist til tribunen på Stadion Maksimir i en kamp, som Dinamo ellers sikkert vandt 3-0, og episoden kostede Bjelica en spilledags karantæne.

Union Berlin står i forvejen i en presset situation, hovedstadsklubben ligger fortsat blot tre point over bundproppen Darmstadt 98, og nu kan Die Eisernen så altså se frem mod en række kampe uden cheftræner Bjelica på sidelinjen.

Således må hovedstadsholdet, der i seneste sæson præsterede stort og kvalificerede sig til Champions League-fodbold, undvære Bjelica i to hjemmebanekampe mod direkte konkurrenter i overlevelseskampen, først netop Darmstadt 98 og senere Mainz 05. Også på udebaneturen til Leipzig, må Union se bort fra cheftræneren. I Bjelicas fravær forventes den 37-årige kroatiske assistenttræner Danijel Jumić at overtage.