Ny cheftræner til Frederik Rønnow: Velbevandret kroat skal holde liv i Union

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ny cheftræner til Frederik Rønnow: Velbevandret kroat skal holde liv i Union

Nenad Bjelica opnåede som aktiv spiller ni landskampe for det kroatiske landshold.
Nenad Bjelica opnåede som aktiv spiller ni landskampe for det kroatiske landshold.Profimedia
Den danske landsholdsspiller Frederik Rønnow har søndag fået ny cheftræner. Således har 1. FC Union Berlin ansat 52-årige kroatiske Nenad Bjelica, efter klubben har gennemgået et enormt svært efterår med nederlag på nederlag.

Selvom rygterne svirrede om lidt af en stjerneansættelse på Stadion An der Alten Försterei i form af Real Madrid-legenden Raúl, så ender det i stedet med at blive den noget mere ukendte 52-årige kroat Nenad Bjelica, der overtager roret i 1. FC Union Berlin.

Og den nyslåede Union-chef ser frem til at trække i arbejdstøjet, i hvad han beskriver som en velfungerende europæisk topklub. 

”Jeg vil se organiseret, initiativrig og dominerende fodbold, og spillere som er klar til at tage ansvar,” lyder meldingen fra søndagens pressemøde ifølge det tyske fodboldmagasin Kicker.

Klubben har været i en gedigen krise i dette efterår, efter man i seneste sæson ellers sikrede sig en sensationel plads i årets Champions League med en flot fjerdeplads, men i denne sæson har hovedstadsklubben med danske Frederik Rønnow mellem stængerne bare tabt og tabt og tabt.

Sæsonen startede ellers med et brag, to sejre i streg i Bundesligaregi vundet med sammenlagt 8-1, men siden da har Die Eisernen ikke vundet i 15 kampe i streg, hvoraf hele 13 er blevet tabt. Senest blev det lørdag til et 1-1-resultat hjemme mod FC Augsburg med danske Jess Thorup på trænerbænken. 

Med den ringe sæsonstart måtte Urs Fischer da også i sidste ende lade livet som cheftræner i Union, og nu bliver det altså Nenad Bjelica, der får lov at sætte sig i trænersædet, og det er en herre med et bredt og langt CV. 

Således har kroaten stået i spidsen for hele ni forskellige klubber gennem sin karriere, heriblandt en række østrigske klubber, efter Bjelica tilbragte de afsluttende år af sin karriere som fodboldspiller i netop Østrig. Inden da havde Bjelica dog også en række sæsoner i 1. FC Kaiserslautern, og således kender Bjelica en smule til Bundesligaen i forvejen. 

Størst succes havde Bjelica i hjemlandet hos Dinamo Zagreb, hvor det blev til to mesterskaber i streg og erfaring i Champions League, men siden da har Bjelica haft to fejlslagne ophold først i kroatiske NK Osijek og senest i tyrkiske Trabzonspor

I Union Berlin får Bjelica adskillige danskere under sine vinger, da både målmandsduoen Frederik Rønnow og Jakob Busk såvel som det 22-årige angribertalent Mikkel Kaufmann har sin daglige gang i den tyske hovedstadsklub. 

Bjelicas første opgave bliver såmænd intet mindre end en Champions League-kamp, når Union onsdag rejser til Portugal for at møde SC Braga. I første omgang får Bjelica ikke glæde af holdets erfarne assistenttræner Sebastian Bönig, der har taget pause på ubestemt tid, og i stedet vil Marie-Louise Eta sammen med Danijel Jumić i første omgang være fungerende assistenter.