Union Berlin sikrer sig en vinter over nedrykningsstregen med tiltrængt sejr over Köln

Union Berlin sikrer sig en vinter over nedrykningsstregen med tiltrængt sejr over KölnPhoto by Boris Streubel / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Union Berlin sikrede sig tre vigtige points i nedrykningskampen i Bundesligaen. Takket være en sejr på 2-0 over FC Köln kan Nenad Bjelicas hold gå ind i det nye år over stregen. Benedict Hollerbach og David Fofana bragte Union Berlin på sejrskurs i anden halvleg. Köln gled omvendt ned på næstsidstepladsen i tabellen.

Efter en trøstesløs første halvdel af sæsonen fik Union Berlin et lille pusterum og gik til julepause med et forspring på tre point ned til nedrykningspladserne. I Köln ringer alarmklokkerne derimod efter kun to sejre i 16 kampe.

"Den situation, vi er i, betyder simpelthen, at man er nødt til at diskutere træneren," sagde Köln træner Timo Baumgart før kampen - og de var det mere aktive hold lige fra starten af opgøret.

Gæsterne kontrollerede spillet gennem boldbesiddelse, mens berlinerne, der var uden angriberen Sheraldo Becker af disciplinære årsager, stod kompakt og lurede på kontraangreb. Et langskud fra Kölns Eric Martel fløj over mål.

Scoringer: Union vs. Köln
Scoringer: Union vs. KölnFlashscore

Berlinerne var knap så aktive i angrebet, og fire dage efter det bitre 3-0-nederlag i Bochum var der heller ingen optræk til mål før pausen. Den første chance til træner Nenad Bjelicas mandskab opstod efter et boldtab i Köln, men Kevin Behrens missede et indlæg med det yderste.

Kort før pausen bød gæsterne sig til. Denis Huseinbasic og Jan Thielmann afsluttede fra tæt hold, men Frederik Rönnow leverede to stærke redninger. Gæsterne fortsatte med at presse på efter pausen, men Davie Selke formåede ikke at overliste Rönnow med et hovedstød.

Statistik: Union vs. Köln
Statistik: Union vs. KölnFlashscore

Union Berlins føring kom ud af ingenting.  Hollerbach opsnappede en aflevering fra Kevin Volland i straffesparksfeltet og skød bolden kraftfuldt under overliggeren. Baumgart piskede derefter sit hold frem på banen, mens Köln desperat pressede på. Alex Kral var tæt på en udligning fra tæt hold, med omkring et kvarter tilbage, og Union brændte også et par kontrachancer efter det - indtil Fofana scorede det afgørende mål efter 78 minutter.

Mikkel Kaufmann kom ikke på banen for Union Berlin, mens Rasmus Carstensen fik fuld tid på høje back for Köln.