Bayern må slide mod Union for at æde sig ind på Leverkusen

Bayern må slide mod Union for at æde sig ind på LeverkusenProfimedia
Bayern München fik onsdag aften barberet tre point af afstanden op til Bundesligaens tophold Bayer Leverkusen med en 1-0-sejr over Frederik Rønnows Union Berlin.

De forsvarende mestre fra München er stadig ikke den velsmurte maskine, man er vant til se, men sejren var ganske fortjent. Den skrumpede Leverkusens føring til fire point.

Union Berlin havde absolut intet at byde ind med offensivt i de første 45 minutter, hvor stort set alt spil foregik på den banehalvdel, hvor Frederik Rønnow vogtede målet.

Til hans held var Bayern hamrende ineffektive og kom ikke frem til de store chancer, så det var mest forsøg fra distancen, han skulle tage sig af.

Det havde han godt styr på. Dog var han tæt på at lave et drop kort før pausen på et skudforsøg fra Leon Goretzka, men Rønnow fik selv kastet sig ned og afværget riposten.

Danskeren var prisgivet, da gæsterne fra hovedstaden fik den værst tænkelige start på anden halvleg.

Bayern München - Union Berlin - Spiller-karakterer
Bayern München - Union Berlin - Spiller-karaktererFlashare

Fra kort afstand sparkede Harry Kane på stolpen. Riposten røg ud til Raphaël Guerreiro, som elegant dirigerede bolden op i det lange hjørne til 1-0 og forløsning for mestrene.

Ti minutter senere scorede Kane efter et flot opspil, men målet blev annulleret for offside efter et VAR-tjek.

Union havde ikke meget at byde ind med, men så længe Bayern ikke fik det andet mål, var spændingen intakt.

Med knap 20 minutter igen følte Union sig snydt for et straffespark, men hverken dommeren og VAR-rummet reagerede.

Det frustrerede gæsterne og tilsyneladende også træner Nenad Bjelica i en sådan grad, at han blev smidt væk få minutter efter for at skubbe Bayerns Leroy Sané i ansigtet uden for banen.

Det var meget tættere på 2-0 end 1-1 i resten af kampen, og selv om sejren var lille, var den helt fortjent.