Bo Henriksen udpeger Leverkusen-lejesvend som nøglespiller inden møde med Alonsos tophold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Bo Henriksen udpeger Leverkusen-lejesvend som nøglespiller inden møde med Alonsos tophold
Henriksen har lagt en plan for, hvordan Mainz skal tackle ustoppelige Leverkusen.
Henriksen har lagt en plan for, hvordan Mainz skal tackle ustoppelige Leverkusen.AFP
Man kan ikke just påstå, at Bo Henriksen har fået nogen bekvem begyndelse på sin tid i Mainz, som han skal forsøge at redde fra nedrykning fra den tyske Bundesliga. Fredag aften står han nemlig over for et af Europas stærkeste mandskaber netop nu, Bayer Leverkusen, som stormer mod deres første, tyske mesterskab nogensinde. Men den varmblodede træner er rolig i forhold til udfordringen, og peger samtidig på sin stærke midtbaneprofil Nadiem Amiri som nøglen til at skaffe et resultat mod "Werkself".

Henriksen styrede Mainz fornemt gennem sin første opgave, der var et opgør mod hans gamle bon-kammerat Jess Thorup og Augsburg. Mainz vandt 1-0 og forhåbningen om, at "Happy Bo" er den rette til at redde den lille klub fra Rheinhessen fra nedrykning. 

Men der venter mildest talt en noget større fisk i Bundesligahavet, når Leverkusen byder Mainz velkommen på BayArena fredag kl. 20.30.

Xabi Alonsos kraftværk af et mandskab har kørt Bundesligaen sønder og sammen i denne sæson med deres offensive højoktans-fodbold, der gjorde selveste Bayern München aldeles rundtossede for bare få uger siden. 

Men Bo Henriksen har et hemmeligt våben i playmakeren Nadiem Amiri, der blev lejet i netop Leverkusen på sidste dag af transfervinduet i januar, og siden har været blandt sit holds bedste spillere. Senest netop i sejren over Augsburg, hvor han stod for assisten til målet og var Man of the Match hos Flashscore med en karakter på 8.5.

Amiris heatmap mod Augsburg
Amiris heatmap mod AugsburgAFP/Opta by Stats Perform

Der er nemlig ikke nogen, der kender Leverkusens kvaliteter (og eventuelle svagheder), end den 27-årige tysker - i hvert fald ikke i Mainz, mener Henriksen.

"Jeg har holdt lange snakke med ham. Han ved alt om vores modstander, og jeg tror, at vi har lagt en god plan," siger den danske manager, der også tidligere har været kendt for at inddrage sine spillere i de taktiske processer. Han vil dog, forståeligt nok, ikke afsløre, hvori planen består.

"Vi skal være modige, det står helt fast. Ellers bliver vi totalt kørt over," siger Henriksen ifølge Kicker. 

"Men på et eller andet tidspunkt må Leverkusens stime slutte, og jeg håber da, at det bliver mod os," siger den nyslåede Mainz-manager, der også fremhæver Amiris spillemæssige egenskaber.

"Han er en dygtig spiller, og dygtige spillere kan indtage flere positioner i opstillingen," siger Henriksen, der kan knytte noget selvtillid til det faktum, at Mainz faktisk slog Leverkusen med 3-2 i sidste sæson, og dermed er det eneste mandskab, der har kunnet score tre gange mod Leverkusen under Xabi Alonsos ledelse.

I den kamp blev Marcus Ingvartsen, der nu spiller i FC Nordsjælland, i øvrigt matchvinder for Mainz, mens Amiri scorede det ene mål for Leverkusen. 

I denne sæson vandt Leverkusen dog klart med 3-0 i Mainz, så det vil være en sensation uden lige, hvis nedrykningskandidaterne kan slå buler i Werkselfs guldambitioner.

Indbyrdes stilling
Indbyrdes stillingFlashscore