Bayern skiller sig af med Hasan Salihamidzic og Oliver Kahn - Dreesen efterfølger

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bayern skiller sig af med Hasan Salihamidzic og Oliver Kahn - Dreesen efterfølger

Bayern München skiller sig af med Hasan Salihamidzic og Oliver Kahn
Bayern München skiller sig af med Hasan Salihamidzic og Oliver KahnProfimedia
CEO Oliver Kahns og sportsdirektør Hasan Salihamidzics tid hos fodboldrekordmestrene Bayern München er slut. Det bekræftede klubbens præsident og bestyrelsesformand Herbert Hainer efter 2:1 (1:0) i sæsonfinalen hos 1. FC Köln. Dette var tidligere blevet rapporteret af kicker, Bild og Sky. Hainer meddeler yderligere oplysninger på et pressemøde søndag kl. 11.30.

Den nye stærke mand i FC Bayern bliver den nuværende økonomidirektør Jan-Christian Dreesen (55).

Den tidligere landsholdsanfører Oliver Kahn (53) var ikke til stede i Köln lørdag, hvilket gav næring til rygterne under kampen. Hasan Salihamidzic (46) fejrede pokalsejren på banen sammen med holdet.

"Beslutningen om at skille sig af med Oliver Kahn var alt andet end let for bestyrelsen," sagde Hainer:"Ikke desto mindre kom vi frem til beslutningen om at foretage en ny udnævnelse i toppen af bestyrelsen på grund af den overordnede udvikling."

Præsidenten forklarede adskillelsen fra Salihamidzic med forløbet af"sæsonen efter vinterpausen" og"forskellige meninger om holdets fremtidige retning".

Afskedigelsen af Kahn og hans mangeårige holdkammerat Salihamidzic var blevet besluttet op til den afgørende kamp på et ekstraordinært bestyrelsesmøde, der blev indkaldt med kort varsel.

Thomas Müller chokeret

"Kommer det her nu? Et minut efter slutfløjtet? Jeg har ikke vidst noget om det før nu," sagde Bayern-idolet Thomas Müller forbløffet i Sky-mikrofonen midt i festlighederne i Köln.

Rekordlandsholdsspilleren og Sky-eksperten Lothar Matthäus forklarede:"Det var tydeligt, at noget ville ændre sig.De to var ansvarlige for alt, hvad der skete. Mia-san-mia-følelsen er vital for FC Bayern, og den er gået tabt."

Hans ekspertkollega Didi Hamann var dog chokeret:"Det er uværdigt for FC Bayern, et minut efter slutfløjtet. Det fortjener Salihamidzic ikke. Det eren fornærmelse."

Oliver Kahn i embedet siden 2021

Kahn efterfulgte Karl-Heinz Rummenigge i 2021, Salihamidzic havde oprindeligt taget over som sportsdirektør i 2017. FC Bayern nåede ikke sine mål på trods af det lykkeligt vundne mesterskab. Især afskedigelsen af træner Julian Nagelsmann i marts viste sig at være fatal; under efterfølgeren Thomas Tuchel blev FC Bayern først elimineret fra DFB Pokalen og kort efter fra Champions League.

"Jan-Christian Dreesen har gjort et fremragende stykke arbejde for FC Bayern i de seneste ti år. Han lever og ånder for FC Bayern, kender klubben ud og ind og ved, hvad der er vigtigt her," siger Hainer:"Han kan gå i gang med arbejdet uden en tilvænningsperiode, og det er præcis, hvad FC Bayern har brug for i den nuværende situation."