Er Phil Foden Englands super-sub eller en overset superstjerne?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Er Phil Foden Englands super-sub eller en overset superstjerne?

Er Phil Foden Englands super-sub eller en overset superstjerne?
Er Phil Foden Englands super-sub eller en overset superstjerne?Profimedia
Phil Foden har været rigtig godt spillende ved VM, når han altså har fået chancen. Englands mange offensive muligheder gør, at Manchester City-profilen ikke er helt sikker på at starte inde.

Den engelske landstræner, Gareth Southgate, har rigeligt at gruble over til den kommende kvartfinale mod Frankrig, når det kommer til, hvem der skal indtage de offensive positioner.

Den tidligere landsholds- og Manchester United-legende, Wayne Rooney, har udtalt, at Phil Foden er særdeles dygtig i både den offensive del og i genpresset.

"Han skaber chancer, scorer mål og kan kontrollere spillet. Når du har bolden, ved han, hvordan han skal beholde den og træffer normalt det rigtige valg, og når du taber den, ved han, hvordan han skal presse”, sagde Wayne Rooney om Foden. 

Manchester City-talentet har dog ikke været foretrukket til startopstillingen i alle Englands kampe ved VM.

Han startede ude i åbningskampen mod Iran, og i gruppekampen mod USA, som endte 0-0, kom Phil Foden slet ikke på banen, og det var selvom, at englænderne slet ikke kunne komme igennem et amerikansk forsvar, der stod meget lavt. Her ville Fodens kreativitet i det offensive spil muligvis have hjulpet.

I den sidste gruppekamp mod Wales startede Phil Foden inde i 3-0-sejren, hvor han spillede godt og fik scoret. Det var nok til, at han også startede inde i ottendedelsfinalen mod Senegal, som englænderne også vandt med 3-0. Her stod Foden for to oplæg til scoringer, inden han blev taget ud i det 65. minut. 

Phil Foden vs. Wales.
Phil Foden vs. Wales.Opta by Stats Perform

Kvartfinale mod Frankrig

Efter to startpladser i træk, hvor det både er blevet til scoringer og assists, så må det formodes, at Phil Foden også er at finde blandt de startende 11 i kvartfinalen mod Frankrig.

"Jeg tror, ​​jeg har alle muligheder for at starte den næste kamp. Jeg spillede godt mod Wales, men vi må se, hvad der sker”, sagde Phil Foden optimistisk, da han blev spurgt om muligheden for at være blandt Englands startende mod Frankrig.

Alternativt kan Gareth Southgate se en fordel i at bringe Foden i spil senere i kampen, når modstnderne er lidt trætte, og Foden kan få mulighed for at skabe chancer for England.

England har dog endnu ikke mødt et hold med Frankrigs kvaliteter ved VM. Derfor kan det tænkes, at Southgate gerne vil kontrollere Kylian Mbappé og Ousmane Dembele, hvilket kræver en stor defensiv indsats fra hele holdet. Phil Fodens offensive kvaliteter kan derfor blive vigtige for England senere i kampen.