Eminent Warriors-duo dominerede Boston: "Det er altid dejligt at svare tilbage"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Eminent Warriors-duo dominerede Boston: "Det er altid dejligt at svare tilbage"

Klay Thompson og Stephen Curry scorede sammenlagt 66 point mod Boston Celtics.
Klay Thompson og Stephen Curry scorede sammenlagt 66 point mod Boston Celtics. AFP
Stephen Curry og Klay Thompson gav natten til søndag kritikerne svar på tiltale, da de på eget gulv sendte et ellers dominant Boston Celtics-mandskab slukørede hjem. Golden State Warriors vandt således kampen 123-107.

Da de var på deres højeste, var Stephen Curry og Klay Thompson, sammen kendt under tilnavnet 'Splash Brothers,' som regel ikke nogen rar duo at støde ind i. Mellem sig har de 13 All Star optrædener, og begge har været med til at vinde Golden State Warriors' fire mesterskaber over de seneste syv år. 

Men der har været lidt længere mellem snapsene i denne sæson. Ikke så meget for Stephen Curry, der faktisk fik en helt fantastisk god start på sæsonen, men i højere grad for duoens anden halvdel, Klay Thompson. 

Den 32-årige shooting guard blev i juni 2019 ramt af en alvorlig knæskade, der holdt ham fra aktion i hele den efterfølgende sæson, og siden da har den dygtige trepointsskytte haft lidt svært ved at genfinde formen, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at Warriors har været nat og dag på ude- og hjemmebane i denne sæson. 

Natten til søndag ramte 'Splash Brothers' dog lige præcis det niveau, som head coach Steve Kerr gerne vil se fra dem. Sammen strålede de i en flot Warriors-sejr over bomstærke Boston Celtics, 123-107 i Warriors' favør. 

Rart at svare tilbage

Golden State Warriors gik ellers ind til opgøret mod Boston Celtics med to nederlag i streg, først mod Indiana Pacers og senest mod Utah Jazz, i en kamp hvor Golden State på det nærmeste kollapsede. 

Derfor var der stor signalværdi i sejren over Boston Celtics, der før kampen mod Warriors havde vundet 21 ud af 26 mulige kampe i denne NBA-sæson, hvilket er klart bedst i hele ligaen. 

"Det er altid dejligt at svare tilbage, som vi gjorde i aften med så storartet en præstation," kommer det fra Klay Thompson ifølge ligaens egen hjemmeside. 

Netop Klay Thompson stod for flest point i kampen, 34, mens han også bød ind med fem rebounds og to assists undervejs. Curry var dog ikke langt fra holdkammeraten med sine 32 point, der blandt andet inkluderede seks ramte skud ud af 10 mulige på trepointsforsøg. 

Havde brug sådan en kamp

Da Klay Thompson og Stephen Curry tidligere på året kunne lade sig kåre som NBA-mestre for fjerde gang siden 2015, var det lige netop Boston Celtics, der blev besejret i finaleserien. Med tanke på de to holds respektive sæsonbegyndelser, var der derfor også meget på spil for det californiske hjemmehold. 

"Publikum var begejstrede. Vi var selv begejstrede, alene ved følelsen af at spille op imod det hold, vi lige har mødt i finalen, særligt set i lyset af, hvordan de har spillet i år, hvor de har været så gode, så dominerende. Jeg tror, vi havde brug for sådan en kamp, som den her. Vi har siddet lidt fast," siger head coach Steve Kerr efter sejren. 

Selvom det altså blev en tydelig Warriors-sejr natten til søndag, så er det californiske storhold endnu ikke i nærheden af at være sikret en slutspilsplads i den ekstremt tætte Western Conference. Her indtager de nemlig i øjeblikket en ottendeplads, og det er blot de seks bedste, der er sikret direkte adgang til slutspillet, mens nummer syv til 10 skal spille om det i den såkaldte 'play-in' turnering. 

Natten til onsdag venter endnu en svær opgave for Curry, Thompson og Co. Her møder de således Milwaukee Bucks, der forleden nat fik skovlen under Dallas Mavericks på en scoring i de sidste sekunder. For Boston Celtics bliver næste modstander Los Angeles Clippers, hvor Kawhi Leonard endelig er ved at få løbet hjulene i gang igen ovenpå et hav af skader