Curry i hopla gav Warriors vigtig sejr: Nat og dag på ude- og hjemmebane

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Curry i hopla gav Warriors vigtig sejr: Nat og dag på ude- og hjemmebane

Selvom han er blevet 34 år, så leverer Stephen Curry stadig basketball på allerhøjeste niveau.
Selvom han er blevet 34 år, så leverer Stephen Curry stadig basketball på allerhøjeste niveau.Profimedia
Selvom Stephen Curry natten til lørdag var i hopla for Golden State Warriors, der tog en sejr mod stærke Utah Jazz, så har de forsvarende NBA-mestre fortsat store problemer, hver gang de er på udebane.

Man plejer at sige 'ude godt, hjemme bedst.' For Golden State Warriors er det i denne sæson vist nærmere 'ude forfærdeligt, hjemme fantastisk.' For de forsvarende NBA-mestre er ganske enkelt nat og dag på ude- og hjemmebane.

Natten til lørdag fik de besøg af Utah Jazz, der har været forrygende i sæsonstarten, selvom de i sommer vinkede farvel til både Rudy Gobert og Donovan Mitchell, holdets to helt store stjerner, der blev sendt til henholdsvis Minnesota Timberwolves og Cleveland Cavaliers.

Med en Stephen Curry i hopla blev det til en sejr for Golden State Warriors, den tiende i sæsonen ud af 20 mulige.

Og selvom Warriors' formkurve absolut ser ud til at være opadgående i øjeblikket, så er det altså fortsat et hold, som nærmest ikke kan tabe på hjemmebane, men omvendt nærmest heller ikke kan vinde på udebane.

Omvendt fortegn

For kigger man på Golden State Warriors' resultater i sæsonen, så har de vundet ni ud af ti hjemmebanekampe, senest altså over Utah Jazz i 129-118-sejren natten til lørdag og natten til torsdag blev også Los Angeles Clippers besejret i Chase Center.

På udebane? Der er det såmænd med fuldkommen omvendt fortegn. Én sølle sejr, ni nederlag i ti udebanekampe. Den eneste udebanesejr blev hentet mod Houston Rockets, ligaens ringeste mandskab, der ligner et hold, som aktivt forsøger at lande førstevalget i næste års draft.

Selvom problemerne altså fortsætter på udebane, så tror Draymond Green, en af holdets helt store ledere, der kort før sæsonen dog var involveret i kontroverser med holdkammerat Jordan Poole, dog på, at det snarest kommer.

”Vi har stadig ting, der skal arbejdes på, men vi har fået stabiliseret vores niveau. Vi begynder at spille den slags basketball, som vi gerne vil stå for i begge ender af gulvet,” fortæller Draymond Green, der har været i Golden State Warriors hele karrieren, siden 2012, hvor han har vundet fire mesterskaber.

Svært ikke bare at nyde Curry

I sejren mod Utah Jazz leverede Stephen Curry hele 33 point og tilføjede fem rebounds, fire assists og to steals. Det var 12. gang i 17 optrædener i denne sæson, at Curry scorede mere end 30 point.

Derfor er den 34-årige superstjerne da også blandt de bedste præsterende spillere i NBA i denne sæson, og i den seneste vurdering af kandidaterne til at vinde prisen som årets MVP – Most Valuable Player – er Curry da også pludselig sprunget op i top fem.

Og det kan faktisk være lidt svært at stå overfor Curry som cheftræner for et modstanderhold. Selvfølgelig dels fordi Curry gerne gør livet surt for sine modstandere, men også fordi man let lader sig tryllebinde af Currys eminente spil. Det fortæller Jazz-head coach Will Hardy ifølge ligaens hjemmeside.

”Han er præcis ligeså frygtindgydende i dag, som han var for seks-syv år siden,” lyder det fra Will Hardy om Stephen Curry, der to gange har vundet prisen som MVP.

Thompson tilbage på ret køl

Når Draymond Green føler sig overbevist om, at Golden State Warriors snart får ordentligt hul på udebanebylden, så kan det måske også skyldes, at Klay Thompson endelig så småt begynder at ligne sit gamle jeg.

Den ene halvdel af de såkaldte 'Splash Brothers' – bestående af Stephen Curry og Klay Thompson – har nemlig haft en svær sæson. Klay Thompson missede hele 2019-20-sæsonen med en slem knæskade, og i seneste sæson blev det blot til 32 kampe i grundspillet.

Måske har knæproblemerne stadig siddet i Thompson, for den dygtige offensivspiller fik en elendig start på sæsonen, som han dog så småt nu er ved at få vendt. Natten til lørdag bidrog han med 20 point, seks af 12 på sine forsøg på trepointsskuddene. Og den udvikling glæder Warriors-head coach, Steve Kerr.

”Det er virkelig vigtigt for os, at han spiller kontrolleret og tager skuddene, når chancen er der, og lader være når chancen ikke er der. Det sætter ligesom takten for os,” kommer det fra Steve Kerr.

Søndag aften får Warriors mulighed for at tage sæsonens udebanesejr nummer to, når de på udebane møder Minnesota Timberwolves. De seneste seks gang de to mandskaber er mødtes i Minneapolis, er det dog blevet til Timberwolves-sejre.