Efterforsker skal afsløre motordoping i cykelsport

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Efterforsker skal afsløre motordoping i cykelsport
Det skal være endnu sværere at snyde i cykelsporten.
Det skal være endnu sværere at snyde i cykelsporten.VINCENT KALUTBELGA/AFP
En tidligere efterforsker får ansvaret for at afsløre såkaldt motordoping og brugen af andre former for ulovlige teknologiske hjælpemidler i cykelsport.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har hyret Nicholas Raudenski til en nyoprettet stilling, hvor han får titel som leder af kampen mod teknologisk svindel.

Amerikaneren har en fortid i det amerikanske sikkerhedsministerium. De seneste ni år har han tilbragt i den internationale sportsverden.

I fodboldforbundene Fifa og Uefa har han arbejdet med matchfixing og korruption. Senest har han været tilknyttet den uafhængige antidopingenhed International Testing Agency (ITA).

"En effektiv bekæmpelse af teknologisk snyd er et nøglepunkt i UCI's Agenda 2030," siger UCI-præsident David Lappartient i en pressemeddelelse.

Raudenskis opgave bliver at "udelukke enhver mulighed for, at atleter slipper afsted med snyd", lyder det.

Ved sin tiltrædelse i 2018 gjorde Lappartient det til en mærkesag at bekæmpe teknologisk svindel.

Området har indtil nu været i hænderne på den tidligere toprytter Michael Rogers, der for nylig fratrådte som UCI's innovationschef.

Mistanken om at nogle ryttere snyder med små motorer og skjulte batterier i cyklerne har floreret i årevis.

I 2016 blev belgiske Femke Van den Driessche den første konkurrencerytter, der blev taget for at bruge en motor på sin cykel. Det skete under VM i cykelcross og kostede seks års karantæne.

Episoden har været medvirkende til, at cykler jævnligt bliver scannet og undersøgt i eksempelvis Tour de France og andre profilerede løb.

UCI oplyser, at Raudenski blandt andet skal afdække potentielle nye metoder til at opdage teknologisk snyd.