David Nielsen får Lyngby på ret kurs med sejr mod Viborg

David Nielsen fik tændt ilden i sine spillere.
David Nielsen fik tændt ilden i sine spillere.Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Lyngby hentede søndag holdets første sejr i Superligaen, efter at David Nielsen er vendt tilbage som cheftræner.

På hjemmebane vandt Lyngby med 2-0 over Viborg på scoringer fra Andreas Bjelland og Andri Gudjohnsen i grundspillets sidste runde.

Allerede før kampen stod det klart, at begge mandskaber ville slutte i den nederste halvdel og skal bruge resten af foråret på at undgå nedrykning.

Søndagens Lyngby-sejr øger spændingen i nedrykningskampen, hvor ingen af de seks hold kan vide sig sikre på overlevelse.

Både Lyngby og Viborg har 23 point og fire point ned til Vejle under nedrykningsstregen.

Gæsterne fra Viborg startede bedst, men Lyngby tiltvang sig et solidt overtag og havde flere gange truet Viborg-målet, inden Andreas Bjelland to minutter før pausen gjorde det til 1-0.

Den rutinerede midterforsvarer var trukket med frem og var hurtigt over nedfaldsbolden, efter at holdkammeraten Magnus Jensen var gået op i en hovedstødsduel tæt foran mål.

Bjelland prikkede bolden over målstregen til stor jubel for Lyngby-spillerne, der havde tabt de første fire kampe i 2024.

De to første nederlag var under norske Magne Hoseth, der blev fyret efter kun 50 dage i jobbet. David Nielsens første opgave var en svær udekamp mod FC København, der for en uge siden slog Lyngby med 4-0.

Første halvleg fik i det hele taget en skidt afslutning set med Viborg-øjne, da offensivspilleren Ibrahim Said fik det røde kort i tillægstiden, efter at han havde trådt på Lyngby-anfører Marcel Rømer, der lå i græsset.

I første omgang blev forseelsen blot takseret til et gult kort, men efter et VAR-tjek blev det ændret til direkte rødt.

Lyngby afgjorde reelt duellen i begyndelsen af anden halvleg, da Andri Gudjohnsen headede værterne på 2-0 i forbindelse med et hjørnespark.

Kampstatistik
KampstatistikFlashscore

Lyngby var tættere på at udbygge føringen, end Viborg var på en reducering.

Derfor kunne David Nielsen og Lyngby-spillerne efter slutfløjt fejre en fortjent sejr med de fremmødte fans.