FCK ødelagde David Nielsens comeback i Parken med tre mål på otte minutter

FCK ødelagde David Nielsens comeback i Parken med tre mål på otte minutterClaus Bech/Ritzau Scanpix
FC København scorede tre gange lige inden pausen og slog David Nielsens Lyngby med 4-0.

David Nielsen har fået en kedelig start på sit comeback som cheftræner for Lyngby Boldklub.

2359 dage efter sin seneste kamp i spidsen for de kongeblå fik hans mandskab søndag eftermiddag prygl af FC København i Parken. Hjemmeholdet vandt 4-0 og overtager førstepladsen i Superligaen i mindst et par timer, mens Lyngby er et point over nedrykningsstregen.

FCK tog føringen i det 39. minut og havde reelt afgjort kampen med yderligere to scoringer inden pausen.

Efter lynfyringen af Magne Hoseth og genansættelsen af David Nielsen har Lyngbys spillere udtrykt stor optimisme. I løbet af bare fem minutter havde David Nielsen med vilde gestikulationer og tilråb også gjort det tydeligt for alle vidner i Parken, at han stadig har ild i øjnene.

I perioden 1997-2001 havde David Nielsen hjemmebane i nationalarenaen, og en stor del af hans tidligere fans gav ham en sympatisk velkomst, men det var også den eneste gæstfrihed, han oplevede søndag.

På banen dominerede FCK og trykkede Lyngby bagud fra start. Lyngby kunne end ikke gøre sig gældende på kontraangreb, og det var et spørgsmål om tid, hvor længe gæsterne kunne holde de to nuller på måltavlen.

FC København - Lyngby - Spiller-karakterer
FC København - Lyngby - Spiller-karaktererFlashare

Der skulle gå knap 39 minutter, før FCK kom foran. Casper Winther var uheldig, da han forsøgte at afværge Mohamed Elyounoussis indlæg, for Lyngby-spilleren headede bolden i eget mål.

Præcis to minutter senere lå bolden i nettet igen. Som set ude mod Randers og AGF i efteråret kanonerede Rasmus Falk bolden i nettet fra kanten af feltet - denne gang med lidt hjælp fra Pascal Gregors afretning.

Inden pausen nåede Mohamed Elyounoussi at øge til 3-0 med en flot førstegangsafslutning fra feltkanten efter rapfodede Magnus Mattssons vævre forarbejde.

Tempoet og FCK's angrebsiver dalede i anden halvleg, men alligevel kunne Diogo Goncalves midtvejs øge til 4-0.

FCK-træner Jacob Neestrup kan glæde sig over, at holdet foruden tre point også pyntede gevaldigt på sin målscore, der kan blive afgørende i den tætte topstrid.

Til gengæld må Neestrup formentlig undvære stopperen Denis Vavro i en periode. Efter ti minutter tog slovakken sig til lysken efter et solouheld og bad omgående om udskiftning.