Chris Paul skrev NBA-historie i sikker sejr - han vidste det bare ikke selv

Chris Paul skrev NBA-historie i sikker sejr - han vidste det bare ikke selvAFP
Allerede i første periode af opgøret mellem Phoenix Suns og Los Angeles Clippers natten til mandag blev der skrevet NBA-historie.

Med et par assists i kampens først minutter rundede 37-årige Chris Paul nemlig 11.000 assists i NBA.

Det var kamp nummer 1.158 for Chris Pauls vedkommende. Modstanderen var, måske meget passende, Los Angeles Clippers, hvor Paul tidligere i karrieren tilbragte seks sæsoner, og hvor Paul sågar er indehaver af rekorden for flest assists.

Med sine 11 oplæg i kampen var CP3, som Chris Paul også kaldes, med til at sikre en solid sejr på 112-95 for Phoenix Suns, hvor Paul har spillet siden 2020.

Selvom han tidligere i karrieren også har snittet masser af point, flest i 2008-2009 med næsten 23 per kamp, var det i opgøret mod Clippers ikke CP3, der stod for at hælde pointene i kurven for Suns.

Den opgave klarede superstjernen Devin Booker med 35 point, som var flest af alle i kampen.

Men selvom Chris Paul i den spæde start af indeværende sæson end ikke snitter 10 point per kamp, har han alligevel for længst rundet 20.000 point i karrieren.

Det gør ham til den eneste spiller i NBA's historie til at have flere end 11.000 assists og flere end 20.000 point på CV'et. En præstation der altså ikke kan matches af selv Hall of Fame legender som Magic Johnson, Oscar Robertson eller Steve Nash.

Selv var Chris Paul dog overhovedet ikke klar over, at han i første periode rundede så vild en milepæl. Det fortalte den ikoniske point guard efter kampen i følge ESPN: "Jeg anede det ærligt talt ikke, indtil jeg blev skiftet ud af kampen."

Efterfølgende tog CP3 sig tid til at rose nogle af de spillere, han har leveret assists til i løbet af sin 17 år lange karriere. "Jeg har været heldig nok til længe at spille med store skytter. Jeg har været privilegeret," fortalte Paul med henvisning til navne som David West, Peja Stojakovic og Devin Booker.

Chris Paul er nu den blot tredje spiller i historien til at runde de 11.000 assists. Kun John Stockton og Jason Kidd, der også begge er at finde i Hall of Fame, har formået at gøre det tidligere.

Chris Paul kommer dog næppe til at true John Stocktons rekord for flest assists nogensinde i NBA. Mens CP3 med nattens 11 assists nu står noteret for 11.009, så har John Stockton utrolige 15.806 assists stående ud for sit navn.

Med sejren over Clippers er Suns kommer godt fra land i denne sæson med to sejre ud af tre mulige, startende med en flot sejr over Luka Doncic' Dallas Mavericks i første runde.