Stephen Curry stråler i californisk lokalopgør: Kunne nærmest ikke brænde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Stephen Curry stråler i californisk lokalopgør: Kunne nærmest ikke brænde

Stephen Curry har rundet 35 år, men superstjernen kan stadig levere utrolige præstationer på gulvet i de største NBA-arenaer.
Stephen Curry har rundet 35 år, men superstjernen kan stadig levere utrolige præstationer på gulvet i de største NBA-arenaer. Loren Elliott/AFP
Der var californisk rivalopgør, da Stephen Curry og resten af Golden State Warriors natten til lørdag mødtes med Sacramento Kings i den californiske hovedstad. Her leverede 35-årige Curry en stor præstation med 41 point, hvilket var med til at sikre en sejr til Warriors på 122-114.

Det er muligvis lidt af en kliché i professionel idræt, at alder blot er et tal, men med 38-årige Chris Paul, 35-årige Stephen Curry og 33-årige Klay Thompson i startopstillingen gør Golden State Warriors sit til for at bekræfte klichéen. 

De tre superstjerner, akkompagneret af 27-årige Kevon Looney og 28-årige Andrew Wiggins, tog natten til lørdag på en af de kortest tænkelige udebaneture, da de på udebane mødte Sacramento Kings i Golden 1 Center i den californiske hovedstad. 

Og her blev det til en flot sejr for Steve Kerrs Warriors-tropper, der blev ført an af en særdeles velspillende Stephen Curry, efter den amerikanske point guard ellers havde åbnet sæsonen med lidt af en mareridtskamp, hvor den normalt ellers så skarpe skytte kun havde sat fire ud af 14 trepointsforsøg. 

Sådan gik det ikke natten til lørdag, hvor Curry ramte syv af sine 10 skud fra trepointsterritorium, hvilket hjalp Golden State Warriors til en overbevisende sejr på 122-114 i Sacramento, hvor De’Aaron Fox, hjemmeholdets stjernespiller, ellers også var enormt godt spillende. 

Således blev det for Fox’ vedkommende til 39 point, mens Domantas Sabonis ligeledes leverede en imponerende statline med sine 19 point og 18 rebounds. Og hvis ikke Currys 41 point var nok til at bekræfte aldersklichéen, så sørgede 38-årige Chris Paul også for at spæde til med en double-double lydende på 10 point og 12 assists. 

I løbet af første halvleg bølgede spillet ellers frem og tilbage, for efter en fin start af udeholdet, der havde føringen i det meste af første periode, var det i anden periode særligt Kings, der spillede godt og fik opbygget en føring på 11 point. 

Billedet fra anden periode blev dog vendt på hovedet efter pausen, for her dominerede udeholdet i både tredje og fjerde periode, og førte på et tidspunkt med hele 18 point, inden Kings fik halet lidt i land mod kampens afslutning. 

Kampen var samtidig det første gældende opgør i Golden 1 Center i Sacramento, siden Stephen Curry i seneste sæsons slutspil gjorde det af med Kings i kamp syv af de to holds møde i første runde. Her leverede Curry ligeledes en stor præstation med 50 point. 

Rivaliseringen mellem de to mandskaber ser således ud til at blive mere spændende de kommende sæsoner, end det i mange år har været, hvilket også udeholdets stjerne, Klay Thompson, ovenpå opgøret natten til lørdag kommenterede. 

"I meget af min karriere har de (Sacramento Kings, red.) været under genopbygning. Nu har de en identitet, og vi respekterer dem, og de er et virkelig godt hold. De har masser af talentfulde spillere. Det er et hold, som du helt klart ikke må glemme," fortæller Thompson ovenpå kampen. 

Selv bød Thompson ind med 18 point i løbet af kampen, en pointtotal der altså ikke helt kunne matche holdkammerat Currys, der var sidstnævntes kamp nummer 33 med 40 eller flere point, siden superstjernen fyldte 30 år. Kun Michael Jordan har flere af sådanne kampe efter sin 30-års fødselsdag med i alt 44. 

Natten til mandag skal Kings igen på hjemmebane spille et rent californisk opgør, når LeBron James og resten af Los Angeles Lakers kommer på besøg, mens Golden State Warriors samtidig skal på en udebanetur til Texas, hvor de gæster Houston Rockets