LeBron James' søn får collegedebut fem måneder efter hjertestop

LeBron James' søn får collegedebut fem måneder efter hjertestopKATELYN MULCAHY/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Bronny James, der er søn af basketballlegenden LeBron James, fik søndag debut i collegebasketball, mindre end fem måneder efter at han fik et hjertestop under en træning.

19-årige Bronny James havde sin berømte far på sidelinjen, da han kom på banen i første halvleg af University of Southern Californias (USC) sejr på 84-79 over Long Beach State.

Den unge James fik 16 minutter på banen og kunne notere sig for fire point for sit hold.

I november fik han grønt lys til at vende tilbage til sporten og begyndte kort efter at træne med holdkammeraterne fra USC igen.

Der er høje forventninger, og der bliver holdt et tæt øje med Bronny James på grund af hans far.

Han begyndte at spille for USC i maj.

Men i juli kollapsede han under en træning. Han var efterfølgende indlagt på hospitalet i tre dage.

I august afslørede familien, at han var blevet diagnosticeret med og behandlet for en medfødt hjertefejl.

Der var fuldt hus i hallen, da LeBron James sammen med sin fætter Zhuri og søn Bryce, der spiller basketball for Sierra Canyon High School, tog plads tættest på banen.

Bronny James fik stående bifald, da han gik på banen med 12 minutter og 58 sekunder tilbage af kampens første halvleg.

I modsætning til NBA's fire quarters består en kamp i collegebasketball af to halvlege på 20 minutter.

Han scorede ikke på sit første forsøg, men i anden halvleg af kampen fik han publikum - inklusive sin far - til at brøle, da han scorede.

Torsdag sagde LeBron James, at sønnens tilbagekomst til basketball betyder "alt og mere til".

"Jeg kan ikke vente med at se ham løbe på banen med sine holdkammerater," sagde James.

"Og når han tjekker ind i kampen, hvornår det end måtte være, bliver det et stort øjeblik for vores familie."

"Det er helt sikkert en milepæl for vores familie, og det er endnu et skridt på vejen for hans basketballkarriere."