Knicks sagsøger Raptors for at stjæle scoutingrapporter og forretningshemmeligheder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Knicks sagsøger Raptors for at stjæle scoutingrapporter og forretningshemmeligheder
Knicks anklagede Azotam for at have stjålet tusindvis af beskyttede filer og videresendt dem til Raptors.
Knicks anklagede Azotam for at have stjålet tusindvis af beskyttede filer og videresendt dem til Raptors.
Reuters
NBA's New York Knicks sagsøgte mandag rivalerne Toronto Raptors på Manhattan og beskyldte Raptors' nye trænerstab for at have ansat en "muldvarp", som gav holdet deres scoutingrapporter og andet fortroligt materiale.

Knicks anklagede deres tidligere video-, analyse- og spillerudviklingsassistent Ikechukwu Azotam, som forlod holdet i sidste uge, for at have stjålet tusindvis af beskyttede filer og sendt dem videre til Raptors.

Repræsentanter for Raptors svarede ikke umiddelbart på en anmodning om en kommentar.

En talsmand for Knicks' moderselskab MSG Sports sagde, at "i betragtning af den klare overtrædelse af vores ansættelsesaftale, straffeloven og civilretten, havde vi intet andet valg end at tage denne handling."

Raptors ansatte Darko Rajakovic, som tidligere har været assistenttræner i NBA's Memphis Grizzlies, som deres cheftræner i juni.

"Som ny NBA-cheftræner forventes det, at Rajakovic medbringer sin egen organisationsstruktur og coachingmetode," står der i Knicks' sagsanlæg, som nævner Rajakovic, Azotam og flere uidentificerede Raptors-ansatte som sagsøgte.

"I betragtning af hans utraditionelle vej til jobbet som cheftræner, havde sagsøgte Rajakovic tilsyneladende ikke sin egen, så han valgte at udnytte Knicks' metoder," står der.

Knicks hyrede først Azotam som videokoordinator i 2020. Ifølge søgsmålet blev Azotam rekrutteret af Raptors i juni og fortalte Knicks, at han havde modtaget et jobtilbud fra dem i slutningen af juli.

Ifølge søgsmålet begyndte Azotam at sende fortrolige oplysninger til Raptors omkring samme tidspunkt, herunder detaljer om Knicks' organisationsstruktur, rapporter om modstandernes spil og tendenser og kampfilm redigeret af deres scoutingteam.

Knicks krævede et uspecificeret beløb i erstatning og bad retten om permanent at forhindre Raptors og Azotam i at misbruge deres forretningshemmeligheder.