Fortsætter sejrsmarch: Brandvarme Minnesota knuser ellers formstærke newyorkere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fortsætter sejrsmarch: Brandvarme Minnesota knuser ellers formstærke newyorkere

Karl-Anthony Towns har tre gange tidligere i karrieren været All-Star i NBA. Hele sin karriere har han spillet hos Minnesota Timberwolves.
Karl-Anthony Towns har tre gange tidligere i karrieren været All-Star i NBA. Hele sin karriere har han spillet hos Minnesota Timberwolves.Christian Petersen/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Det blev nok engang til sejr for Chris Finch' brandvarme Minnesota Timberwolves, da de natten til tirsdag fik besøg af New York Knicks hjemme i Minneapolis. Med en sejr på 117-100 fortsætter Timberwolves således med at indtage førstepladsen i Western Conference.

Foruden en god håndfuld sæsoner i slutningen af 90erne og starten af 00erne, har det ikke været sjovt at være fan af Minnesota Timberwolves historisk set. Siden franchiset gjorde sit indtog i NBA med udvidelsen af ligaen i 1989, har langt størstedelen af klubbens sæsoner budt på flere nederlag end sejre og intet slutspil. 

Men i de to seneste sæsoner, begge under ledelse af Chris Finch, Timberwolves været at finde i slutspillet, og i denne sæson ser det ud til at skulle gentage sig, for efter 13 kampe ligger Minnesota slet og ret nummer ét i Western Conference, 10 sejre, blot tre nederlag, alle på udebane, senest i Phoenix mod stærke Suns med Kevin Durant på holdet. 

Natten til tirsdag tog Finch’ mandskab således sin niende sejr ud af 10 mulige i november, da de på hjemmebane knuste et ellers ganske formstærkt New York Knicks-mandskab, der gik ind til opgøret med seks sejr i deres seneste syv kampe. 

I øjeblikket er Timberwolves bare svære at have med at gøre, og det måtte Tom Thibodeau, der selv har en fortid i netop Minnesota, erfare i et nederlag på 117-100. 

Den helt store stjerne for Minnesota har i denne sæson været den eksplosive 22-årige shooting guard Anthony Edwards, der med seværdige dunks og usvigeligt sikre treere har været en af ligaens helt store oplevelser hidtil. 

Det var dog snarere en holdpræstation i sejren natten til tirsdag, for hele seks forskellige Minnesota-spillere noterede sig for et tocifret antal point, Edwards dog, naturligvis fristes man til at sige, med flest, 23 i alt, suppleret med 10 rebounds og fem assists. 

”Vi har alle den fornødne vilje til at kunne vinde på daglig basis, for vi har set, hvordan sæsonen går, hvis man ikke har den vilje. Når alt kommer til stykket, er vi også godt klar over, at Minnesota har manglet én ting, og det er eksekvering. Hvis vi kan eksekvere på et højt niveau, så kan vi se lykken vende her,” fortæller holdets anden store stjerne, Karl-Anthony Towns, til ligaens hjemmeside med henvisning til de mange skuffende sæsoner i klubbens historie. 

Selv formåede Towns, der er i gang med sin niende sæson i Timberwolves og i NBA, da også at bidrage med 20 point, fem rebounds og fire assists. Hos gæsterne var point guard Jalen Brunson topscorer med sine 25 point, mens Julius Randle ligesom Edwards kunne notere sig for en double-double med 21 point og 14 rebounds. 

For Timberwolves er næste opgave en af de sværere af slagsen, når de natten til torsdag hjemme i Target Center får besøg af Joel Embiid og resten af Philadelphia 76ers, der i øjeblikket indtager andenpladsen i Eastern Conference bag suveræne Boston Celtics

Tom Thibodeau og New York Knicks står nu overfor fire kampe i streg hjemme i Madison Square Garden, startende med et opgør mod Miami Heat natten til lørdag. Herefter venter Phoenix Suns, Charlotte Hornets og Detroit Pistons.