Cleveland fortsætter den flotte sæson: Lægger afstand til direkte konkurrenter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Cleveland fortsætter den flotte sæson: Lægger afstand til direkte konkurrenter

I løbet af karrieren er Donovan Mitchell blevet valgt som All Star hele fire gange, selvom han blot er i gang med sin sjette sæson i NBA.
I løbet af karrieren er Donovan Mitchell blevet valgt som All Star hele fire gange, selvom han blot er i gang med sin sjette sæson i NBA.Al Bello/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Selvom tre mandskaber har været suveræne i NBA's Eastern Conference, så har Cleveland Cavaliers også imponeret med en flot sæson. Natten til onsdag tog de endnu et stik frem mod årets slutspil, da de på udebane besejrede Brooklyn Nets.

Cleveland Cavaliers ligner efterhånden det bedste bud på 'Best of the Rest' i NBA's Eastern Conference. Natten til onsdag holdt de stand mod en af de direkte konkurrenter, da de på udebane fik skovlen under Brooklyn Nets.

Således blev det til en sejr på 115-109 i Barclays Center i Brooklyn, men det kunne sagtens være blevet til en større sejr for det gæstende mandskab, der undervejs fik opbygget en stor føring.

Hele 24 point førte Cleveland således med i midten af tredje periode, og selvom hjemmeholdet i kampens fjerde og sidste periode forsøgte at stable et comeback på benene, så kom Nets altså ikke tættere på, end at de fortsat var bagud med fem point med ganske få sekunder tilbage, hvor Clevelands største stjerne, Donovan Mitchell scorede kampens sidste point på et free throw.

Netop Donovan Mitchell kom til Cavaliers i sommer efter at have tilbragt de første fem sæsoner af sin NBA-karriere i Utah Jazz, og i Cleveland har Mitchell virkelig påtaget sig en lederrolle. Også natten til onsdag var den 26-årige amerikaner i hopla.

Det så ellers kortvarigt ud til, at Cavaliers måtte klare sig uden Mitchell, for i første periode gik den eksplosive shooting guard i omklædningsrummet med maveproblemer. Heldigvis for Cavaliers vendte Mitchell dog tilbage til gulvet, og her endte han som Cavaliers' mest scorende spiller med sine 31 point.

To af disse point blev scoret med et vildt slam dunk, der gik ud over Brooklyns 28-årige japaner, Yuta Watanabe. Efterfølgende var Mitchell godt tilfreds med sit play, der dog ifølge ham selv ikke nødvendigvis er det vildeste i karrieren.

"Det er deroppe af. Jeg ved ikke, om det er mit bedste, men det er helt sikkert deroppe af," fortæller Mitchell ifølge ligaens hjemmeside.

Med sejren ligger Cavaliers fortsat på fjerdepladsen i Eastern Conference, hvor tre mandskaber hele sæsonen har skilt sig ud som de stærkeste. Det er således kun Milwaukee Bucks, Boston Celtics og Philadelphia 76ers, der har gjort det bedre, end JB Bickerstaffs Cleveland-tropper.

Brooklyn Nets indtager til sammenligning sjettepladsen men med en betydeligt dårligere sejrsrate end Cavaliers. Cleveland har således vundet 46 af deres 74 kampe, mens Brooklyn har vundet 39 af 72. For Cavaliers mangler der altså blot otte kampe af grundspillet, mens Nets fortsat mangler 10.

Natten til fredag mødes de to mandskaber endnu engang, nok engang med Barclays Center som scene for slaget.