Red Bulls teamchef Christian Horner skal til høring på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Red Bulls teamchef Christian Horner skal til høring på fredag
Red Bull Austria sagde i en erklæring mandag, at de undersøgte en klage over Horner.
Red Bull Austria sagde i en erklæring mandag, at de undersøgte en klage over Horner.Reuters
Red Bulls Formel 1-teamchef, Christian Horner, skal fredag til en høring i firmaet, efter at der er blevet indgivet en uspecificeret klage over ham.

Kilder har oplyst, at høringen vil finde sted på teamets fabrik i Milton Keynes.

Der var ingen officiel bekræftelse fra de regerende verdensmestre eller den østrigske energidrikgigant, der ejer holdet såvel som søsterholdet Visa Cash App RB (tidligere AlphaTauri).

Red Bull Racing lancerer deres nye bil den 15. februar med teststart i Bahrain den 21. februar og åbningsløbet den 2. marts. Holdet har indtil videre ikke kommenteret beskyldningerne offentligt.

BBC sagde, at de forstod klagen som relateret til "upassende opførsel af kontrollerende karakter".

Horner, som er gift med den tidligere Spice Girls-sanger Geri Halliwell, er blevet citeret af den hollandske avis De Telegraaf for at sige, at han fuldstændig afviser beskyldningerne.

Red Bull Austria sagde i en erklæring mandag, at de var i gang med at undersøge en klage mod Horner, uden at give detaljer.

"Efter at være blevet gjort opmærksom på visse nylige beskyldninger, iværksatte virksomheden en uafhængig undersøgelse," stod der.

"Denne proces, som allerede er i gang, bliver udført af en ekstern specialiseret advokat. Virksomheden tager disse sager ekstremt alvorligt, og undersøgelsen vil blive afsluttet så hurtigt som praktisk muligt.

"Det ville ikke være passende at kommentere yderligere på nuværende tidspunkt."

Horner og hans team fejrede den mest dominerende sæson i Formel 1-historien sidste år, hvor den hollandske kører Max Verstappen tog sin tredje titel i træk, og Red Bull vandt 21 ud af 22 løb.

Briten er den længst siddende teamchef i Formel 1 og var langt den yngste, da han førte Red Bull ind i sporten i 2005.

Under ham har holdet vundet seks konstruktørmesterskaber og syv kørertitler og er favoritter til endnu en sæson med dominans.

Skulle Horner blive nødt til at træde tilbage, vil det have en voldsom effekt på sporten.

Red Bulls anden vigtige mand i paddocken er den østrigske motorsportskonsulent og tidligere racerkører Helmut Marko, som nu er 80 år gammel, ikke er ansat i teamet og ikke menes at have nogen lederambitioner.

Marko har også været kontroversiel og modtog en skriftlig advarsel fra sportens styrende organ i september sidste år, efter at han gav holdets mexicanske kører Sergio Perez skylden for hans etnicitet.

Der har været rapporter om gnidninger mellem Horner og Marko, siden Red Bulls østrigske medejer Dietrich Mateschitz døde i oktober 2022, og der kom en ny ledelse til energidrikmærket.