ANALYSE: Hvorfor fejlede Argentina? Messi og co. løb ind i et exceptionelt forsvar

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
ANALYSE: Hvorfor fejlede Argentina? Messi og co. løb ind i et exceptionelt forsvar
ANALYSE: Hvorfor fejlede Argentina? Messi og co. løb ind i et exceptionelt forsvar
ANALYSE: Hvorfor fejlede Argentina? Messi og co. løb ind i et exceptionelt forsvarProfimedia
Argentinerne ankom til VM i Qatar som en af de varmeste kandidater til guld, med en fantastisk stime på 36 kampe som ubesejret. 90 minutter mod en outsider fra Saudi-Arabien var dog nok til at vende op og ned på det hele. Efter et sensationelt 1:2-nederlag er holdet omkring Lionel Messi (35) den første favorit til at snuble i turneringen, da de løb ind i en meget velorganiseret modstander.

Da Argentina erfarede, at deres modstander til åbningskampen til ​VM ville være Saudi-Arabien, forventede de nok ikke en udfordring i form af et af de bedste forsvar i turneringen. Holdet fra det største land på Den Arabiske Halvø var dog meget stærkere end forventet og slog forhåndsfavoritterne fra Sydamerika.

Hervé Renards mandskab havde et fantastisk samarbejde, ikke kun i forsvarslinjen, men ​​hele holdet stod stærkt på banen. Alene antallet af offsides er fuldstændig tilstrækkeligt for at vise, hvor godt organiserede Saudi-Arabien var.

Forsvarslinjen fungerede til UG og med stor koordination trak de argentinerne offside flere gange. Argentinerne scorede således tre offside-mål i de første 35 minutter og noterede sig for i alt ti offsides. Hvilket er flest pr. hold siden VAR-systemet blev introduceret ved VM i 2018.

Derudover er Copa América-mestrene slet ikke vant til et så aktivt defensivt koncept fra modstanderen. I løbet af det sidste kalenderår havde modstanderne i gennemsnit 25,46 PPDA (afleveringer pr. defensiv aktion) mod dem. Det vil sige antallet af afleveringer, som en modstander udveksler på de første 60 % af banen, før en defensiv handling udføres.

Med andre ord, jo mindre tal, jo mere intenst angreb. Saudierne scorede 11,89 PPDA i denne kamp, ​​og det var lige 7,7 mellem det 16. og 30. minut. Derudover vandt de bolden 82 gange, hvilket er en rigtig stor bedrift.

Selvom Saudi-Arabien ikke viste meget fremme på banen, og deres to mål var spektakulære og tilfældige, gjorde de et fantastisk stykke arbejde uden bolden. Med god disciplin og lidt held formåede de at slå et af de bedste hold i verden.

Argentina kan dog glæde sig over, at mexicanerne spillede uafgjort med Polen, så argentinernes muligheder er stadig til stede.