Don´t cry for me Argentina: Saudi Arabien slår sensationelt Argentina 2-1

Don´t cry for me Argentina: Saudi Arabien slår sensationelt Argentina 2-1Profimedia
Saudi Arabien skabte en af VM-historiens allerstørste sensationer, da de slog de tidligere verdensmestre, Argentina 2-1. Lionel Messi gav ellers argentinerne føringen på straffe i 1. halvleg, men to hurtige mål fra 2. halvlegs start gav araberne en sensationel 2-1 sejr

Hvis argentinerne bare havde spillet uafgjort, havde de tangeret Italiens rekord med 37 kampe uden nederlag.  Argentina lagde fra første halvlegs start et pres på den saudiarabiske defensiv, og det var tæt på at give pote efter blot halvandet minut, hvor Lionel Messi for første gang ved VM-slutrunden sendte bolden mod mål.

En parade fra den saudiske keeper holdt argentineren fra sin første scoring ved VM-slutrunden. Der skulle dog ikke gå længe, før Messi fik hul på målbylden.

Ti minutter inde i kampen blev argentinernes midtbanespiller Leandro Paredes revet omkuld ved et hjørnespark, og det takserede den slovenske dommer Slavko Vincic til et straffespark.

En mulighed, som Messi ikke lod passere, og dermed kunne den helt store argentinske profil bringe Argentina foran med sit VM-mål nummer syv. Dermed har 35-årige Messi nu scoret ved fire af de fem VM-slutrunder, som han har deltaget i.

Argentinerne trak sig tilbage efter scoring

Efter scoringen gav argentinerne mere plads til Saudi-Arabien, som tydeligvis var kommet for at spille fodbold. Flere gange var saudiaraberne tæt på at komme til afslutning, men efter 45 minutter og et hav af argentinske clearinger måtte Saudi-Arabien gå til pause uden at have mønstret en afslutning.

I den anden ende fik Argentina tre gange yderligere bolden i nettet. Hver gang blev målet annulleret for offside. Og generelt havde de argentinske offensivspillere svært ved at holde sig onside i deres dybdeløb bag den saudiarabiske defensiv i første halvleg.

Saudi Arabien chokerede mod Argentina
Saudi Arabien chokerede mod ArgentinaStatsperform

Derfor gik de to mandskaber til pause med 1-0 til Argentina på tavlen og med et argentinsk landshold i kontrol. Fra anden halvlegs start lignede Argentina et hold, som følte sig sikker på de tre point. Den indstilling straffede Saudi-Arabien.

Otte minutter inde i halvlegen var det hele vendt på hovedet, og saudiaraberne var pludselig foran 2-1 efter mål fra nationens to topscorere i VM-kvalifikationen.

Voldsomt sammenstød i kampens slutfase

Først slap Saleh Al-Shehri fri på ydersiden af argentinernes forsvarsspiller Cristian Romero. Kantspilleren listede bolden ned i det fjerne målhjørne på saudiarabernes første afslutning i kampen. Fem minutter efter vristede Al-Shehris kantkollega Salem Al-Dawsari sig fri af to argentinere inde i feltet, inden han krøllede bolden op i det fjerne målhjørne, og så vågnede argentinerne.

Hvad argentinerne nok forestillede sig skulle være en anden halvleg på automatpilot, blev i stedet for et stort argentinsk stress, hvor en af forhåndsfavoritterne til VM-titlen havde store problemer med at udnytte sine chancer.

Argentinerne lagde sig ikke ned og lagde et massivt pres på den saudiarabiske defensiv. Ind ville bolden bare ikke. I overtiden blev der tilføjet yderligere dramatik til opgøret. Den saudiarabiske back Yasser Al-Shahrani blev ramt i hovedet af sin egen keepers knæ. Den saudiarabiske back blev båret fra banen på en båre.

Presset gav ikke pote for argentinerne, og derfor kunne Saudi-Arabien for første gang nogensinde juble over en sejr i den første gruppekamp ved VM.