VM-hold præsentation – BELGIEN: Sidste chance for belgiernes ”gyldne generation”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

VM-hold præsentation – BELGIEN: Sidste chance for belgiernes ”gyldne generation”

VM-hold præsentation – BELGIEN: Sidste chance for belgiernes ”gyldne generation”
VM-hold præsentation – BELGIEN: Sidste chance for belgiernes ”gyldne generation”Profimedia
Der har ved de seneste både EM- og VM-slutrunder været store forventninger til et belgisk hold med masser af stjerner. Belgien var tæt på at indfri nationens ambitioner ved VM i 2018, men missionen mislykkedes, da man røg ud i semifinalen til de senere vindere fra Frankrig.

Introduktion

Med spanske Roberto Martinez i spidsen skal Belgien forsøge leve op til det, belgierne selv har kaldt en ”Gylden Generation”. Selvom Belgien har mange unge talenter, så er det formentlig sidste udkald for de fleste af de spillere, der hører til landets ”Gyldne Generation”.

Det belgiske landshold skulle have peaket ved VM i 2018, hvor det også blev til en flot tredjeplads, hvilket er historisk godt for Belgien. Nu er flere af spillerne i 30’erne, og det må derfor forventes, at det bliver sidste chance for Eden Hazard, Kevin De Bruyne og resten af ”les Diables Rouges”.

Belgien havde ikke den sværeste kvalifikationsgruppe, og det udnyttede de fuldt ud. De sluttede på førstepladsen og kvalificerede sig automatisk til endnu en VM-slutrunde. I otte kampe vandt de seks kampe og spillede to uafgjort og gik dermed ubesejret gennem gruppen, hvor de scorede 25 mål og kun lukkede seks ind.

I Nations League gik det dog ikke helt så problemfrit, da Belgien tabte begge kampe til naboerne fra Holland og sluttede som nummer to i gruppen.

Styrker

Der er ikke mangel på store navne i den belgiske trup. Nede i målet står Real Madrid-målmand Thibaut Courtois og så er har ellers en perlerække af spillere op igennem kæderne; Kevin De Bruyne, Hazard, Lukaku og så videre. Eden Hazard har kæmpet hårdt for spilletid i Real Madrid, hvor han har døjet med en række skader. Men hvis Belgien kan få Hazard op i omdrejninger, så har de en af de mest talentfulde og kreative spillere, der findes. Det er dog et stort hvis. 

Kevin De Bruyne er uden tvivl sit holds superstjerne. Manchester City-maestroen er en af de bedste spillere i verden, og hans evne til at finde forsvarssplittende afleveringer vil være afgørende for Belgiens succes i turneringen. Hans præstationer for City i denne sæson har været af højeste kvalitet, og hans forbindelse til Lukaku skal være skarp fra start.

Den vigtigste del i Martinez' system er de to wingbacks. Belgierne har et par muligheder på disse positioner, hvor Thomas Meunier, Timothy Castagne, Thorgan Hazard og Yannick Carrasco alle kan udfylde sådan en rolle på højt niveau.

Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne Profimedia

Svagheder

Belgiens svageste punkt er i bagkæden, hvor de Toby Alderweireld og Jan Vertonghen stadig spiller i midterforsvaret i en tre-backkæde sammen med Zeno Debast, Wout Faes eller måske Leander Dendoncker.

Det faktum, at de to forsvarsspillere, der engang var i verdensklasse, stadig er blandt de bedste 11 viser, hvor lidt konkurrence der er på pladsen. Begge spillere repræsenterer en reel svaghed på det engang funklende hold.

Den ideelle startopstilling

3-4-3Courtois - Debast, Alderweireld, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Witsel, Carrasco - De Bruyne, Lukaku, Hazard.

Bredden i alle Belgiens angreb kommer i høj grad fra deres wingbacks, og derfor er rollen ekstremt krævende. De forventes at arbejde stenhårdt og slå masser af indlæg i feltet, men også falde tilbage og spille ind i en fem-backkæde, når de forsvarer.

Kevin De Bruyne vil sandsynligvis lade sig falde tilbage på banen for at diktere spillet og væve sin magi som næsten en tredje central midtbanespiller. Dette kan til tider efterlade Eden Hazard alene sammen med frontangriberen.

Usikkerhed på de offensive pladser

Romelu Lukaku er stadig ikke helt fit og er muligvis ikke med i de to første kampe for Belgien, ifølge Martinez. I så fald er der lidt konkurrence om, hvem der kommer øverst for de røde djævle. Fenerbahce-angriberen Michy Batshuayi bliver sandsynligvis den næste i rækken.

Eden Hazard har som tidligere nævnt ikke været fast mand for Real Madrid i denne sæson, men Martinez har stadig brugt ham meget. Det er endnu uvist, om han bliver førstevalg for Belgien. Der er da også hård konkurrence i form af Leandro Trossard, der har haft en flot sæson i Brighton eller den lynhurtige Jeremy Doku fra Rennes.

Belgiens spillere jubler efter scoring mod Finland ved EM 2021.
Belgiens spillere jubler efter scoring mod Finland ved EM 2021.Profimedia

Hvordan vil det gå?

Belgien vil med stor sandsynlighed kvalificere sig fra gruppen. De burde ikke have noget problem med at hente to sejre i gruppespillet, hvor Kroatien udgør den største trussel. Det er derfor ikke givet, at Belgien vinder gruppen foran de stærke kroater. Uanset hvor de ender, så står de over for en svær ottendedelsfinale mod formentlig enten Spanien eller Tyskland.

Det er derfor langt fra sikkert, at belgierne kommer længere end ottendedelsfinalen.

Her kan du se Belgiens trup:

Målmænd:

Thibaut Courtois (Real Madrid)

Koen Casteels (Wolfsburg)

Simon Mignolet (Club Brügge)

Forsvarsspillere: 

Toby Alderweireld (Royal Antwerp)

Zeno Debast (Anderlecht)

Wout Faes (Leicester)

Arthur Theate (Rennes)

Jan Vertonghen (Benfica)

Timothy Castagne (Leicester)

Thomas Meunier (Dortmund)

Midtbanespillere: 

Kevin De Bruyne (Manchester City)

Youri Tielemans (Leicester)

Leander Dendoncker (Aston Villa)

Amadou Onana (Everton)

Axel Witsel (Atlético Madrid)

Yannick Carrasco (Atlético Madrid)

Thorgan Hazard (Dortmund)

Hans Vanaken (Club Brügge)

Angribere:

Romelu Lukaku (Inter)

Eden Hazard (Real Madrid)

Leandro Trossard (Brighton)

Michy Batshuayi (Besiktas)

Jérémy Doku (Rennes)

Dries Mertens (Galatasaray)

Loïs Openda (Lens)

Charles De Ketelaere (AC Milan)