VM-hold præsentation – BRASILIEN: Kan brasilianerne leve op til favoritværdigheden?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
VM-hold præsentation – BRASILIEN: Kan brasilianerne leve op til favoritværdigheden?
VM-hold præsentation – BRASILIEN: Kan brasilianerne leve op til favoritværdigheden?
VM-hold præsentation – BRASILIEN: Kan brasilianerne leve op til favoritværdigheden?Profimedia
Det brasilianske landshold er udråbt til at være favorit til VM i Qatar. Sambaboldens hjemland har dog skuffet i samtlige VM-slutrunder siden triumfen i 2002. Det bliver interessant at se, om sydamerikanske favoritter flopper fælt eller fejer al modstand af banen.

Introduktion

For et femdobbelt verdensmesterhold er 20 år uden en VM-titel længe. Derfor er det sjette verdensmesterskab Brasiliens eneste mål ved slutrunden i Qatar. Hvis missionen mislykkes igen, vil det blive den længste trofæ-tørke i forbindelse med VM siden 1958, hvor brasilianerne vandt for første gang.

På trods af det store pres er troen på en mulig titel stor. Landstræner Tite har været i spidsen for holdet i seks år og truppen byder på flere store navne. Spillere som; Neymar, Richarlison, Raphinha, Vinícius Júnior og Antony er alle udtaget til slutrunden.

Det brasilianske landshold er ubesejret siden nederlaget i Copa América-finalen i 2021. I mellemtiden er det blevet til 12 sejre og tre uafgjorte. Det sydamerikanske storhold har dog ikke mødt meget europæisk modstand, hvilket godt kan være en udfordring, fordi spillestilen er anderledes. VM-favoritterne er dog kommet i gruppe med Serbien og Schweiz, så de får masser af europæisk modstand, når turneringen går i gang.

Det er netop de europæiske hold, der tidligere har sat en stopper for Brasilien. Sejren mod Tyskland i finalen i 2002 var den sidste i en knockout-runde mod et hold fra det europæiske kontinent. Siden da er landsholdet blevet slået ud af VM, så snart de har mødt europæisk modstand i knockout-fasen.

Styrker

Siden ankomsten af landstræner Tite er Brasilien blevet stærkere og er klar til jagten på den sjette stjerne på trøjen. Rygraden på holdet er dannet af Alisson, Thiago Silva, Marquinhos, Casemiro og Neymar og overgås vel næppe af nogen anden titelfavorit.

Brasilien har opnået en defensiv soliditet, der betyder, at de kun har indkasseret fem mål i de sidste 15 kampe. Der er dog stadig masser af offensive muligheder for Tite, der har udtaget hele ni angribere blandt de 26 indkaldte spillere.

Hvis Brasilien kommer i problemer i Qatar, kan Tite lukke øjnene og vælge en spiller på bænken, der er i stand til at ændre kampen med det samme. I modsætning til 2010, 2014 og 2018, hvor Brasiliens bænk ikke var lige så slagkraftig.

Thiago Silva i aktion for Brasilien.
Thiago Silva i aktion for Brasilien.Profimedia

Svagheder

Tites største bekymring til slutrunden må være på de to backs. Blandt andet er 39-årige Dani Alves blevet udtaget som højre back. Derudover er Danilo og Alex Sandro fra Juventus og Alex Telles fra Sevilla også udtaget til at dække de to backs. I højre side er det Danilo og Alves, der skal spille. Dani Alves er dog ikke den samme spiller som engang, og Danilo har mest spillet midterforsvar i en treback-kæde. Det samme gør sig gældende for Alex Sandro i venstre side.

En anden svaghed hos brasilianerne er evnen til at forsvare på dødbolde. Selvom der ikke er gået mange mål ind på Alisson i buret, så er tre af de seneste fem mål blevet indkasseret i luftrummet efter en dødbold. Det skal Brasilien være opmærksomme på, når de møder de luftstærke serbere i åbningskampen ved VM.

Idéel start-11’er

Alisson - Danilo - Thiago Silva - Marquinhos - Alex Sandro - Casemiro - Fred – Raphinha - Neymar - Lucas Paquetá - Richarlison.  

Start-11’eren er valgt på baggrund af kvalifikationskampene. Det er dog ikke utænkeligt, at spillere som Bruno Guimaraes og Vinicius Junior finder vej til startopstillingen.

Valget af spillere ligner mest en 4-3-3-formation, men Brasiliens seneste kampe indikerer en 4-2-3-1, med Neymar som offensiv midt og Paquetá til venstre. Uanset positioner er angrebets varemærke den intense bevægelse blandt spillerne, især med Richarlison som en mobil 9’er.

Det brasilianske landshold har altid været kendt for sprudlende og offensiv fodbold. Når holdet angriber, så gør de det ofte med mange spillere. For at skabe overtal længere fremme på banen, så ligner formationen mere en 2-3-5, når Brasilien angriber, hvor blandt andet midtbanespilleren Fred ofte kommer op omkring modstandernes felt.

Brasilien i en venskabskamp mod Ghana i september 2022.
Brasilien i en venskabskamp mod Ghana i september 2022.Profimedia

Hvor er Vinicius Junior?

Når man kigger på Brasiliens sandsynlige start-11’er til VM, er der nok mange, der tænker: hvor er Vinícius Júnior? Selvom Real Madrid-stjernen er en af de mest formstærke spillere lige nu i Europa, har han endnu ikke etableret sig på landsholdet, hvor det blot er blevet til ét mål i 16 kampe.

Pladsen i startopstillingen har hovedsageligt været besat af FC Barcelonas Raphinha, der har scoret fem mål i 11 kampe. Der er dog ingen tvivl om, at konkurrencen er hård, og Vinicius Junor er i den grad i spil til en startplads, når VM starter.

Hvordan vil det gå?

Landstræner Tite’s 26 udvalgte er bookmakernes og eksperternes favorit til titlen i Qatar. Der er dog særligt to ting, som Brasiliens landshold skal overkomme, hvis de skal stå som verdensmestre i december.

Det første er, at verdensmestrene fra 2002 skal overkomme deres Europa-kompleks. Brasilien er havnet i den umiddelbart sværeste halvdel, hvor de, afhængigt af gruppespillets forløb, kan rende ind i Portugal, Belgien, Kroatien, Tyskland eller Spanien.

Truppen

Målmænd: 

Alisson Becker (Liverpool)

Ederson (Manchester City)

Weverton (Palmeiras)

Forsvar:

Alex Sandro (Juventus)

Alex Telles (Sevilla)

Dani Alves (Pumas UNAM)

Danilo (Juventus)

Bremer (Juventus)

Éder Militao (Real Madrid)

Marquinhos (Paris Saint-Germain)

Thiago Silva (Chelsea)

Midtbane:

Bruno Guimaraes (Newcastle)

Casemiro (Manchester United)

Everton Ribeiro (Flamengo)

Fabinho (Liverpool)

Fred (Manchester United)

Lucas Paquetá (West Ham United)

Angribere:

Antony (Manchester United)

Gabriel Jesus (Arsenal)

Gabriel Martinelli (Arsenal)

Neymar (Paris Saint-Germain)

Pedro (Flamengo)

Raphinha (Barcelona)

Richarlison (Tottenham)

Rodrygo (Real Madrid)

Vinicius Junior (Real Madrid)