Venezuela anklager Perus regering for at kidnappe landshold efter VM-kvalifikationskamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Venezuela anklager Perus regering for at kidnappe landshold efter VM-kvalifikationskamp

Venezuela anklager Perus regering for at kidnappe dodboldlandshold
Venezuela anklager Perus regering for at kidnappe dodboldlandsholdProfimedia
Venezuelas udenrigsminister holder ikke igen efter bizar sag i Sydamerika.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Anklagen kommer, efter at Venezuela hævder, at regeringen i Peru har nægtet at lade det venezuelanske holds fly tanke brændstof efter en uafgjort kamp mellem de to lande.

Kampen endte 1-1 og var en del af kvalifikationen forud for VM i fodbold i 2026.

"Den peruvianske regering har foretaget endnu en arbitrær handling mod venezuelanerne ved at forhindre flyet i at tanke og bringe spillerne tilbage," skriver Yvan Gil, der er Venezuelas udenrigsminister, på sociale medier.

"Det er kidnapning som hævn mod vores hold, der spillede en ekstraordinær kamp," tilføjer han.

Mudderkastningen begyndte allerede efter kampen, da venezuelanske spillere beskyldte politiet i Peru for at slå dem, mens de hilste på fans efter slutfløjt tirsdag aften lokal tid.

Den venezuelanske spiller Nahuel Ferraresi har fremvist bandage på sin højre hånd, som han ifølge ham selv bærer, fordi politiet i Peru slog ham.

Det var en tumultarisk aften i den sydamerikanske kvalifikationsrunde. Også kampen mellem Brasilien og Argentina bød på uroligheder i form af sammenstød mellem fans.

Fra regeringen i Peru lyder det, at den ikke har "beordret noget tiltag, som forhindrer optankningen af flyet".

Peru vil "tage skridt imod at løse denne situation så snart som muligt", lyder det videre. Regeringen slår derudover fast, at der var tale om kommercielle forsyningsrestriktioner, som staten ikke har kontrol med.

Fra det involverede flyselskab Rutaca lyder det, at flyets betragtelige forsinkelse var et resultat af sikkerhedskontrol af luftfarten.