Vejen banet for Rune: Brokkende Zverev ryger ud i München

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen banet for Rune: Brokkende Zverev ryger ud i München
Opdateret
Alexander Zverev havde en dag til glemmebogen i München.
Alexander Zverev havde en dag til glemmebogen i München.AFP
En frustreret Alexander Zverev tabte i kvartfinalen i ATP-turneringen i München til den stærke Cristian Garin under vanskelige forhold.

Alexander Zverev prøvede alt. Han gik til nettet, servede med underhånd, blev frustreret over dommeren - men han kunne ikke finde en løsning mod en selvsikker modstander. Under kolde og våde forhold tabte den førsteseedede fra Hamborg 4:6, 4:6 til Cristian Garin fra Chile, vinderen fra 2019, i kvartfinalen af ATP München 2024.

Irriteret over den våde bane

Zverev fik afløb for sin vrede, især i andet sæt, og lod det gå ud over dommer Richard Haigh.

"Det har regnet uafbrudt i tre timer. Og I tænker ikke engang på at afbryde kampen i et sekund," rasede han. Ved stillingen 2:4 tilføjede den olympiske mester:

"Jeg spiller de næste to partier, og så er jeg færdig her. Det her er virkelig latterligt. Jeg taber for hvert skridt, jeg tager."

Zverev jagtede hurtigt et break i første sæt i syv graders varme, vind og vedvarende støvregn, og han så sjældent noget lys forude mod den selvsikre Garin. Chileneren, der nu kun er nummer 106 på verdensranglisten, spillede stort set fejlfrit og forstyrrede gentagne gange rytmen hos verdens nummer fem med varierede slag. Efter et break af Garin til 4:2 i andet sæt, var det slut efter præcis to timer og den anden matchbold.

Zverev vinkede kort til publikum og forlod derefter hurtigt den ugæstfrie Centre Court. Han må stadig vente på sin første turneringssejr i år, og for den sags skyld en tredje titel i München efter sejrene i 2017 og 2018, efter at det er mislykkedes at nå ottendedelsfinalen i BMW Open de sidste to år.

Zverev spiller Masters i Madrid i næste uge. Der har han allerede vundet to gange - under meget bedre forhold.

Zverev havde allerede efter sin åbningssejr understreget, hvor meget han kæmpede med forholdene. Den stride kulde var den"største udfordring" for ham, sagde han,"den forstyrrer mit spil mere end noget andet." På grund af den høje luftfugtighed efter den uophørlige regn var,"bolden ikke levende, banen ikke levende."

Statistik om kampen.
Statistik om kampen.Enetpulse

Garin skal møde Taylor Fritz fra USA på sin vej til finalen på søndag. Den 13. rangerede spiller i verden, seedet tre i München, besejrede Jack Draper fra Storbritannien 4:6, 6:1, 7:6 (7:1). Fritz måtte også kæmpe med de ydre omstændigheder."Det er hårdt, det er virkelig koldt, vinden er stærk, det er svære forhold," sagde han.

Holger Rune spiller fredag eftermiddag mod Marc-Andrea Huesler, der blot er nummer 227 på verdensranglisten.