Rune slider sig til sejr i Monte Carlo efter et døgns afbrydelse: Spiller anden kamp nu

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Rune slider sig til sejr i Monte Carlo efter et døgns afbrydelse: Spiller anden kamp nu
Opdateret
Holger Rune fik ikke nogen nem vej videre til næste runde i Monte Carlo. Den spilles endda allerede senere torsdag.
Holger Rune fik ikke nogen nem vej videre til næste runde i Monte Carlo. Den spilles endda allerede senere torsdag.Profimedia
Holger Rune mødte onsdag eftermiddag indiske Sumit Nagal ved ATP 1000-turneringen i Monte Carlo. Kampen blev dog afbrudt af regn i to omgange, og anden gang var det så slemt, at resten af opgøret blev udskudt til torsdag eftermiddag. Danskeren startede den genoptagne kamp ude af fokus, men endte med at trække en sejr på 6-3, 3-6, 6-2 hjem.

Ved afbrydelsen onsdag var danskeren foran med 6-3, 2-1 i andet sæt, og Rune var derfor i en favorabel position inden kampen skulle færdiggøres. Også vejret var i en noget bedre forfatning end gårsdagens.

Ikke desto mindre, så påbegyndte Rune den genoptagne kamp med en dobbeltfejl, der bragte Nagal på 2-2 i sættet, og inderen kom såmæmd også hurtigt på 3-2 efter en generelt sløj start af verdens nummer syv, der bød på flere dobbeltfejl.

Den undervældende indsats fortsatte, så Nagal endte med at tage sættet med 6-4, og kampen skulle derfor ud i et tredje og afgørende sæt. 

Her fandt Rune endelig noget af sit bedste spil frem, og fik noget længde på bolden, hvilket pressede Nagal til at lave fejl. Da han mod slutningen af sættet lavede 11 point i træk, begyndte man også at kunne se, hvad der har bragt danskeren så langt op på verdensranglisten, og han endte kampen med at bryde en efterhånden noget presset Nagal til 6-2. 

Dermed en hårdt tilkæmpet sejr på på 6-3, 3-6, 6-2 efter en kamp, der endte med at strække sig over næsten et døgn.

Kampstatistik
KampstatistikEnetpulse

På grund af onsdagens afbrydelser skal Rune allerede senere torsdag spille ottendedelsfinale mod Grigor Dimitrov fra Bulgarien.

I torsdagens første opgave var Rune oppe med et sæt samt et servegennembrud, da kampen blev genoptaget, men fra første bold skulle danskeren også forholde sig til en indisk breakbold.

Det håndterede Rune ikke så godt, da han lagde ud med en dobbeltfejl, og dermed var det helt lige ved 2-2 i andet sæt.

Rune havde svært ved at finde sit spil og lavede mange fejl. Han fandt aldrig rytmen i sættet, som han tabte med 3-6 efter at være blevet brudt til 3-5.

Rune fik en bedre start på tredje sæt med bruddet til 2-0, men spillet var stadig usammenhængende, og Nagal kunne alt for let svare tilbage til 2-2.

Men Nagal kunne ikke holde niveau, og samtidig løftede Rune sit. Rune vandt hele 11 point i træk og bragte sig på 5-2.

I det efterfølgende parti havde Nagal chancen for at reducere, men Rune holdt sig inde i partiet og brød endnu engang til 6-2.

Allerede senere torsdag skal Rune altså møde Grigor Dimitrov, der er nummer ni i verden.

Også Dimitrov fik sin kamp onsdag afbrudt og måtte spille færdig tidligt torsdag. Han gjorde hurtigt arbejdet færdigt med cifrene 6-4, 6-3 mod serbiske Miomir Kecmanovic.

Dimitrov tilbragte markant mindre tid på banen end Rune, hvilket kan blive en fordel for bulgareren, hvis det bliver en lang kamp.

Det bliver det fjerde møde mellem Rune og Dimitrov siden sidste sommer, hvor Rune vandt den første indbyrdes kamp i Wimbledon.

Siden har Dimitrov slået Rune på hardcourt i Beijing og Brisbane. Torsdagens møde bliver deres første på grus.

Kampen begyndte kl. 16.00.