Djokovic udelukker ikke guldmedalje ved OL i Los Angeles i 2028

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic udelukker ikke guldmedalje ved OL i Los Angeles i 2028

Novak Djokovic går efter at vinde sin sjette Indian Wells-krone
Novak Djokovic går efter at vinde sin sjette Indian Wells-kroneReuters
Novak Djokovic vil være 41 år, når legene i Los Angeles løber af stablen, men verdensetteren siger, at han ikke har udelukket at spille med om OL-guldet i 2028.

Serberen har vundet 24 Grand Slam-titler, hvilket er rekord for mænd, men han har kun vundet en bronzemedalje i fire olympiske turneringer, selvom han får endnu en mulighed for at forbedre sin medaljehøst ved legene i Paris til sommer.

"Alt ligger i kortene, jeg ved bare ikke, hvor mange kort jeg har tilbage," fortæller Djokovic med et smil, da han torsdag blev spurgt ind til LA 2028 på en pressekonference i Indian Wells.

"Det er stadig meget langt at tænke på OL i Los Angeles, men tanken om det begejstrer mig selvfølgelig. Jeg ville elske at spille det, men ... jeg kan ikke rigtig forpligte mig til det endnu."

Djokovic fortæller, at han ville tage tingene "år for år" for at se, hvordan hans krop og motivation holder.

"Det bliver sværere og sværere, men jeg elsker stadig denne sport og har stadig konkurreret på det højeste niveau," kommer det fra serberen.

"Jeg er stadig nummer et, så jeg føler i øjeblikket, at jeg vil fortsætte, blive ved med at prøve at skrive mere historie."

Djokovic går efter sin sjette Indian Wells-krone, efter at han ikke har kunnet komme til USA i de seneste fem år på grund af rejserestriktioner i forbindelse med COVID-19-pandemien.

Han vandt turneringen tre gange i træk fra 2014-2016, men tabte i tredje runde til den nu pensionerede tysker Philipp Kohlschreiber i sin seneste optræden i 2019.

Den topseedede spiller mod Aleksandar Vukic i anden runde på fredag, og selvom der ikke er mangel på talent i feltet, skal han ikke møde de to andre medlemmer af 'Big Three' - den trio, der dominerede herretennis i to årtier.

Da Roger Federer er gået på pension, og den skadede Rafael Nadal forventes at lægge ketsjeren på hylden ved årets udgang, fortæller Djokovic, at tingene var anderledes på touren.

"Det er smukt for vores sport, at vi havde fantastiske rivaliseringer, der markerede to utrolige årtier," udtaler serberen.

"Når Roger går på pension, og Rafa slet ikke spiller så meget, er det en mærkelig følelse."

"Jeg prøver at finde en ny rival, og jeg har haft nogle gode kampe med (Carlos, red.) Alcaraz og (Jannik, red.) Sinner på det seneste, men de er stadig de to største rivaler, jeg nogensinde har haft."