Alcaraz har været ramt på selvtilliden i nogle måneder inden sejren ved Indian Wells

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Alcaraz har været ramt på selvtilliden i nogle måneder inden sejren ved Indian Wells
Carlos Alcaraz startede året med at ryge ud i kvartfinalen ved Australian Open.
Carlos Alcaraz startede året med at ryge ud i kvartfinalen ved Australian Open.Reuters
Carlos Alcaraz sagde, at hans succesfulde titelforsvar i Indian Wells var ekstra sødt, fordi han følte, at han havde fundet sig selv i den californiske ørken efter et par svære måneder.

Spanieren havde ikke vundet en titel, siden han vandt sin anden Grand Slam ved sidste års Wimbledon, inden han slog Daniil Medvedev 7-6, 6-1 i søndags, der var en gentagelse af sidste års finale.

Alcaraz sagde, at titeltørken ikke havde generet ham, men da han kæmpede med skader, følte han, at han var kommet væk fra sporet, og ikke nød at være på tennisbanen længere.

"Det er svært at sætte ord på det, for jeg har haft nogle virkelig svære måneder," sagde han til journalisterne.

"Lad os bare sige, at de sidste to måneder var det svært for mig at finde mig selv. Jeg nød ikke at træde ind på banen. Jeg var ikke mig selv på banen de sidste to-tre måneder, så det var svært for mig.

"Det betyder meget for mig at løfte dette trofæ, fordi jeg overvandt en masse problemer i mit hoved, en masse problemer fysisk. Derfor var det så specielt.

"Derfor er jeg virkelig, virkelig glad for at løfte dette trofæ, fordi jeg fandt mig selv i denne turnering, og jeg følte mig virkelig, virkelig godt tilpas."

Alcaraz startede året med at ryge ud i kvartfinalen ved Australian Open, inden han blev slået ud i semifinalen i Buenos Aires. Senere måtte han trække sig fra sin førsterunde kamp i Rio de Janeiro med en ankelskade.

"Jeg kæmpede for at nyde at være på banen. Min familie, mit hold, folk tæt på mig fortalte mig, at jeg ikke smilede så meget, som jeg gjorde før", lyder det fra den spanske verdensstjerne.

At nyde sin tennis var vigtigt for Alcaraz, sagde han, og intet kunne få hans karakteristiske smil frem som at vinde et point med et "specielt slag", som han brugte til at slå Jannik Sinner i semifinalen og Medvedev i søndags.

"Jeg siger altid, at jeg spiller bedre med et smil på læben," sagde han.

"Og point som disse - det er ligegyldigt om jeg vinder eller taber det - det giver mig alligevel et smil på læben."

Alcarez mener at han kan tage en mental lektie med sig fra Indian Wells, sammen med trofæet og en check på 1,1 millioner dollars.

"Det er lige meget, hvilke problemer du har. Hvis du tror på dig selv, har et rigtig godt hold omkring dig og arbejder hårdt, kan det hele vende," sagde han.

"Jeg tror, det er den største lektie, jeg tager med mig fra denne turnering."