Kvindernes French Open i 2023 i tal: Swiatek er ved at blive en af de helt store

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kvindernes French Open i 2023 i tal: Swiatek er ved at blive en af de helt store

Swiatek er ved at blive en af de helt store
Swiatek er ved at blive en af de helt storeReuters
Kvindernes French Open i 2023 var en turnering, der vil blive husket længe, med rekorder, overraskelser og spændende kampe hele vejen igennem.

Iga Swiatek (22) etablerede sig som verdens bedste og som en af turneringens største nogensinde, ved at vinde for tredje gang på fire år og kun afgive ét sæt i processen.

Beatriz Haddad Maia (27) og Karolina Muchova (26) sluttede sig til hende i slutfasen af turneringen, hvor førstnævnte lavede det ene fantastiske comeback efter det andet, og sidstnævnte chokerede en række spillere, der var rangeret over hende, for at nå finalen.

Her er nogle af de mest bemærkelsesværdige statistikker fra de fjorten dage i Frankrig.

Muchova lavede nogle fantastiske slag
Muchova lavede nogle fantastiske slagFlashscore

- Muchova slog 201 vindere i turneringen, mere end nogen anden spiller.

- Muchova er den anden spiller, siden WTA-ranglisten blev offentliggjort, der har vundet sine første fem indbyrdes møder mod top-tre modstandere efter Martina Navratilova, der vandt de første syv af disse møder.

Gauff er stadig et vidunderbarn
Gauff er stadig et vidunderbarnReuters

- Coco Gauff (19) er den yngste spiller til at nå tre kvartfinaler i træk i en enkelt Grand Slam-turnering (ved French Open mellem 2021 og 2023) siden Maria Sharapova i Wimbledon mellem 2004 og 2006.

- Gauff blev den første spiller til at sikre sig 15+ sejre i hovedturneringen ved Roland Garros som teenager siden Martina Hingis i 1998.

Haddad Maia skriver historie for sit land.
Haddad Maia skriver historie for sit land.Reuters

- Haddad Maia tilbragte 15 timer og 4 minutter på banen, mere tid end nogen anden spiller i en enkelt kvindeturnering i løbet af de sidste tre sæsoner.

- Haddad Maia er den anden brasilianske kvindelige spiller i den åbne æra, der når en Grand Slam-semifinale efter Maria Bueno ved US Open i 1968, og den første brasilianske mand eller kvinde, der når en semifinale siden Gustavo Kuerten ved Roland Garros i 2001.

- Haddad Maia er den første spiller i den "The Open" æraen, der når semifinalen i Roland Garros efter at have vundet ottendedelsfinalen, ottendedelsfinalen og kvartfinalen efter at have tabt det første sæt.

- Hendes vej til semifinalen gjorde Haddad Maia til den første brasilianske kvinde nogensinde, der kom i top 10 på verdensranglisten.

Swiatek er formidabel i Frankrig
Swiatek er formidabel i FrankrigReuters

- Swiatek er den yngste spiller, der har vundet fire Grand Slam-titler i damesingle siden Serena Williams (US Open 1999, Roland Garros 2002, Wimbledon 2002 og US Open 2002).

- Swiatek er den yngste spiller siden Monica Seles (1990, 1991 og 1992) til at vinde flere titler i træk på Roland Garros.

- Swiatek er blot den tredje kvindelige spiller i "The Open" æraen, der har vundet hver af sine første fire Grand Slam-finaler efter Monica Seles og Naomi Osaka (25).

- Swiatek er den første spiller siden Justine Henin (2005, 2006 og 2007), der har vundet flere damesingletitler i træk på Roland Garros.