Dansk junior tager French Open-skalp over fjerdeseedet: Drømmer om top-100

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Dansk junior tager French Open-skalp over fjerdeseedet: Drømmer om top-100
Mortensen sigter mod stjernerne.
Mortensen sigter mod stjernerne.Tennis.dk
Det er ikke kun Holger Rune og Clara Tauson, der i disse uger holder den danske fane højt til French Open i Paris.

I juniorrækken har Rebecca Munk Mortensen vundet sine to første kampe, og tirsdag var det endda over den fjerdeseedede amerikaner, Kaitlin Quevedo, der rangerer som nummer fem på verdensranglisten for juniorer.

Den 17-årige Mortensen, der ligger på 34.-pladsen, vandt med 7-6, 6-3, men med til historien hører dog, at amerikaneren døjede med en skade fra midten af andet sæt.

"Jeg er meget tilfreds med min præstation. Det var en fed oplevelse med virkelig god stemning," siger Rebecca Munk Mortensen.

"Ved at slå en topseedet er lodtrækningen åben. Jeg må bare tage en kamp ad gangen, men jeg går selvfølgelig efter at gå hele vejen," siger hun om perspektiverne i turneringen.

Hun er i gang med sit sidste år som juniorspiller, hvorefter det er planen for alvor at træde ind i de voksnes rækker.

"Jeg drømmer da om at komme til at spille på den store scene og spille de største turneringer for kvinder. Min drøm er at komme i top-100. For mig er det fede ved tennis at få de her vilde oplevelser, som jeg ikke mener, at nogen anden sport kan give, "siger Rebecca Munk Mortensen.

Hun er i KB klubkammerat med Clara Tauson, som brød igennem på WTA-touren som teenager. Tauson fungerer som stor inspiration for Mortensen.

"Hun er en stjerne. Hendes spil og tilgang kan bruges som inspiration. At se hvordan hun har kæmpet sig op uden at få noget foræret, når man kommer fra et lille forbund som Danmark. Jeg har det godt med Clara. Vi spiller i samme klub og har spillet på landshold sammen, så jeg snakker meget med hende, og hun har givet tips og råd, der har været med til at udvikle mig som spiller," siger Mortensen.

Med som træner i Paris har hun den tidligere professionelle spiller Frederik Løchte Nielsen, der ser gode muligheder for Mortensen i fremtiden.

"Hun har muligheden for at blive professionel tennisspiller, men ligesom alle andre tennisspillere har hun nogle udfordringer i sin udvikling, men hun arbejder godt og har en ekstrem god attitude, så der er ingen grund til, at hun ikke skal sigte efter top-100 i verden," siger Løchte.

Rebecca Munk Mortensen skal i tredje runde onsdag møde spanieren Charo Esquiva Banuls.